„Пивари“ падају у гротлу „ Пионира“

Глас Српске
„Пивари“ падају у гротлу „ Пионира“

Београд - Гостујућом побједом против Реал Мадрида у прошлом колу Евролиге кошаркаши Црвене звезде подигли су самопоуздање за наставак такмичења у елитном разреду, али ће сада наспрам себе имати једног од најнезгоднијих противника.

Београђанима вечерас од 19 часова у госте стиже Анадолу Ефес против којег су славили у само једном евролигашким утакмицама и то претпрошле сезоне на свом терену док су поражени пет преосталих мечева. Уједно, „црвено-бијели“ ће наредне утакмице играти у дворани „Александар Николић“ јер посјета у „Арени“ није била на нивоу из прошлих сезона те је хала зјапила празна док је много боља атмосфера у „Пиониру“.

- Спортски смо веома мотивисани, али ствара се некакав терет овој генерацији, нешто што ни претходна на крају свог циклуса није играла. Звезда прошле године није играла међу осам, не видим зашто се то бреме намеће овој генерацији. Драго ми је јер се види напредак код играча, не само у кошаркашком смислу, већ и у сазревању, комуникацији, храбрости, па и у кошарци. Они су сада бољи него на почетку и Звезда ће играти све боље - рекао је тренер Звезде Душан Алимпијевић.

Капитен Бранко Лазић казао је да су се одморили након јаке утакмице са Игокеом и да ће посебну пању обратити на некадашег саиграча Владимира Штимца који је најбољи играч Ефеса уз Ерика Меколума.

- Штимац је фантастичан, такав је био прошле и претпрошле сезоне, и много ми је драго због њега. Ефес ове сезоне није стартовао како се очекивало и у складу с рејтингом клуба. Али, у последње време подигли су форму. Показали смо да можемо да добијемо велике тимове и на њиховом паркету. Утакмицу с Реалом и ову последњу с Игокеом, треба да искористимо као путоказе и да искористимо саму чињеницу да се враћамо у „Пионир“. Да то буде наша највећа предност - рекао је капитен „црвено-бијелих“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана