Pilić: Đoković ne smije da igra, nisam siguran da će operacija pomoći

Glas Srpske
Pilić: Đoković ne smije da igra, nisam siguran da će operacija pomoći

Bivši trener Novaka Đokovića, hrvatski stručnjak Nikola Pilić smatra da operacija možda nije riješenje za njegove probleme sa laktom.

Đoković je pauzirao šest mjeseci kako bi se oporavio za novu sezonu, ali se već na Australijan openu požalio da i dalje ima bolove.

"Razgovarali smo pre AO i rekao mi je da njegov lakat nije spreman, da osjeća bol u nekim dijelovima. Očigledno je da mu se povreda pogoršala tokom turnira i da mu je potrebna nova pauza. Koliko dugo, to niko ne zna, ni Novak. U svakom slučaju, ne bi trebalo da igra na turnirima dok mu se lakat potpuno ne oporavi i on bude mogao da pruži maksimum", rekao je Pilić.

Srpski teniser je nakon eliminacije u osmini finala turnira u Melburnu najavio da bi ovaj put možda pokušao i sa operacijom.

"Nisam siguran da bi operacija pomogla da Novakov lakat sto odsto zaceli. Moraju se uraditi dobre analize sa najboljim doktorima, ali nisam siguran za operaciju. Znam to, sa ovakvom vrstom povrede, najvažnija stvar je da se povređena kost vrati u normalno stanje", dodao je Pilić.

On je uvjeren da je ispred Đokovića još mnogo sezona, jer mu je tek 30 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana