Пилић: Ђоковић не смије да игра, нисам сигуран да ће операција помоћи

Глас Српске
Пилић: Ђоковић не смије да игра, нисам сигуран да ће операција помоћи

Бивши тренер Новака Ђоковића, хрватски стручњак Никола Пилић сматра да операција можда није ријешење за његове проблеме са лактом.

Ђоковић је паузирао шест мјесеци како би се опоравио за нову сезону, али се већ на Аустралијан опену пожалио да и даље има болове.

"Разговарали смо пре АО и рекао ми је да његов лакат није спреман, да осјећа бол у неким дијеловима. Очигледно је да му се повреда погоршала током турнира и да му је потребна нова пауза. Колико дуго, то нико не зна, ни Новак. У сваком случају, не би требало да игра на турнирима док му се лакат потпуно не опорави и он буде могао да пружи максимум", рекао је Пилић.

Српски тенисер је након елиминације у осмини финала турнира у Мелбурну најавио да би овај пут можда покушао и са операцијом.

"Нисам сигуран да би операција помогла да Новаков лакат сто одсто зацели. Морају се урадити добре анализе са најбољим докторима, али нисам сигуран за операцију. Знам то, са оваквом врстом повреде, најважнија ствар је да се повређена кост врати у нормално стање", додао је Пилић.

Он је увјерен да је испред Ђоковића још много сезона, јер му је тек 30 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана