Pet trenera bi u Đokovićev štab

Agencije
Pet trenera bi u Đokovićev štab

Beograd - Saradnja Novaka Đokovića i Borisa Bekera bliži se kraju, a svjetski mediji licitiraju sa imenima nasljednika slavnog Nijemca u stručnom štabu za iduću sezonu.

Portal "sportskeeda.com" je napravio listu od pet potencijalnih kandidata, mahom bivših tenisera i dokazanih trenera, ali ima i iznenađenja. Naravno, nastavak saradnje sa trenerom još iz juniorskih dana Marjanom Vajdom nije pod znakom pitanja, jer su Novak i Slovak mnogo toga pregurali zajedno. Prvi na listi potencijalnih trenera je Španac Aleho Mancisidor, koji je "brusio" talenat Garbinje Muguruze od 2010. do 2015. godine i imao dosta udjela da Špankinja postane ono što danas jeste. Na listi je i osvajač osam grend slemova Džimi Konors, koji je sarađivao sa Endijem Marejem i Eženi Bušar. Takođe, radio je i sa Endijem Rodikom, kao i kratko sa Marijom Šarapovom.

Među kandidatima je i bivši učitelj Endija Mareja Ameli Morezmo. U teniskim krugovima poznata je kao dobar psiholog i osoba koja je uticala da Škot na pravi način kanališe bijes, kao i podigne samopouzdanje, sa čime Đoković kuburi od sredine sezone. Morezmo je bila i trener Marion Bartoli, kada je osvojila Vimbldon.

Još jedan potencijalni trener sarađivao je sa Marejem, a riječ je o Bredu Gilbertu. Amerikanac se posljednjih godina profilisao kao komentator i analitičar, a sarađivao je sa Endijem Rodikom i Kei Nišikorijem. Ipak, ostaće upečatljiv kao učitelj Andrea Agasija, koji ga neobično cijeni i daje mu etiketu najboljeg trenera svih vremena.

Posljednji kandidat je Stefan Edberg. Međutim, Šveđanin ima najmanje iskustva, pošto je bio u štabu samo Rodžera Federera. To je bilo 2014. godine, kada se Švajcarac mučio da pronađe svoju prepoznatljivu igru, da bi je na kraju pod njegovim uticajem djelimično i korigovao.

Đoković i Beker

Novak Đoković i Boris Beker sarađuju od 2014. godine, gledajući trofeje, više nego uspješno. Đoković je sa Bekerom osvojio polovinu od svojih 12 titula, postao rekorder po broju masters titula, kao i čovjek sa najviše poena i najvećom razlikom u odnosu na drugoplasiranog na ATP listi. Ipak, njihovi putevi se izgleda tu razdvajaju, jer je Beker sve rjeđe sa Đokovićem na turnirima, a i srpski teniser je indirektno priznao da saradnja neće biti nastavljena.

Ishrana

Iako mu mnogi preporučuju da se vrati na svakodnevnu ishranu, Novak Đoković je poručio da se neće odreći veganskog menija.

- Nisam na specijalnoj ishrani zbog tenisa i da bih pobeđivao na mečevima, već zato što je to dobro za moje telo. Ta dijeta je odraz mog načina života. Neću odustati od nje zato što mi više nije prioritet da pobeđujem, osvajam titule i budem najbolji na svetu - poručio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana