Перо Антић, прошлосезонски кошаркаш Црвене звезде: Титула “закрпила” лошу сезону

Глас Српске
Перо Антић, прошлосезонски кошаркаш Црвене звезде: Титула “закрпила” лошу сезону

Београд - Перо Антић се вратио у Црвену звезду да би освајао трофеје, али је сезону завршио са само једним, што није очекивао па је био доста разочаран по завршетку сезоне. Ипак, још није одлучио да ли ће играти идуће сезоне.

- Куп сам и пре имао, али сам дошао овде по АБА лигу и домаће првенство. Није било баш као што сам хтео. Свашта се издешавало, али се на крају и памти освајање српске лиге. Нисмо имали сјајну сезону, али је ту титула да мало “закрпи”. Раније сам рекао да хоћу да завршим каријеру. Али, осећам да још могу да се забављам на терену. Видећемо током лета шта ће бити. За сада сам слободан играч. Питали су ме после треће победе против ФМП-а о пензији. Рекох им: “Титула треба да се слави, а ви ме отерасте у пензију.” Менаџер треба да донесе понуде, да видим да ли су достојне да ме одвоје од породице толико времена - рекао је Антић.

Звезда је током сезоне остала без тренера Душана Алимпијевића, којем је он био продужена рука на терену, док је касније сарађивао са Миленком Топићем.

- Врхунски човек, у одличним смо односима. Послао сам му поруку да је титула и његова заслуга. То је цех, прво иде тренер када није добро. Биће одличан тренер, млад је. Одмах је ушао у Евролигу из КЛС-а, то је велики скок. Балкан је ово. Имаш десет добрих утакмица и једну лошу и одмах је притисак који је овде највећи. Топић није дошао зато што је желео, хтео је да оде са Дулетом. Одрадио је све како треба. Шта да се каже кад је без пораза узео титулу. Када је стигао, није било панике. Потенцирао је смиреност, да ће преузети одговорност за било шта, да не читамо новине… Да нам нервоза не треба, ни свађа. Свака му част. Не знам где ће, али је заслужио да остане у Звезди, да ли као тренер или у некој другој улози - казао је Антић за београдске медије.

Велики је пријатељ са Богданом Богдановићем, са којим је играо у Фенербахчеу.

  • Обожавам га. Изнео је Фенер у Евролиги. Да није било њега, не бих освојио толико титула. Две године смо били цимери. Нервирао ме у соби, јер кад је НБА утакмица није спавао. Укључи телефон и слуша, гледа потезе. Када видите да погађа оне шутеве с пола терена, знајте, то није случајно, јер их вежба - описао је свој однос са Богдановићем, којег је током друге полуфиналне утакмице између Партизана и Звезде у шали гађао лоптом док је сједио поред паркета.

Играо за 150.000

Антић није постављао финансијске услове када се враћао.

- Одрекао сам се немалог дела од гарантованог уговора са Фенером да дођем у Београд јер сам то изабрао и тако сам хтео. Нисам размишљао ни у једном моменту. Био сам један од најјефтинијих играча у тиму и играо сам за 150.000 евра, а имао сам понуде и са седам цифара. Мој образ је такав, дао сам руку, договорио се са Фенером и стигао у Звезду - рекао је Антић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана