Partizanov recept za dječake iz Berna

Agencije
Partizanov recept za dječake iz Berna

Bern - Bez najskupljeg fudbalera u istoriji kluba Sejdube Sume, te člana startne postave Nebojše Kosovića, šampion Srbije Partizan večeras u Bernu od 19 časova ide po prve bodove na otvaranju Lige Evrope protiv švajcarskog Jang Bojsa.

Ni domaći tim nije u punom sastavu, a treneru Adiju Hiteru najviše će nedostajati iskusni napadač i najbolji strijelac Gijom Oro, bivši napadač PSŽ-a. Pored njega, meč sa Partizanom propuštaju vezni fudbaler Leonardo Bertone i defanzivac Loris Benito. S druge strane, trener "crno-bijelih" Miroslav Đukić u odnosu na prethodni evropski duel nema Uroša Đurđevića, koji je prešao u Olimpijakos, ali je tu novi lider ekipe i povratnik Zoran Tošić. Iskustvo Tošića i golmana Vladimira Stojkovića može da bude ključno u ispunjavanju evropskih ambicija Partizana, jer njih dvojica imaju 150 nastupa za reprezentaciju i mnogo velikih utakmica iza sebe. Ono što je važno jeste podrška navijača i "crno-bijeli" će na stadionu "Švajcarska" igrati uz glasan huk 2.000 "grobara" sa tribina.

- Došli smo u Bern da iz skromnosti napravimo dobar rezultat. Priče o neatraktivnosti Jang Bojsa ne stoje, jer je to klub koja ima mnogo veći budžet od nas. Razumem navijače, javnost i njihovu želju, otud je pritisak veći, ali ćemo dati sve od sebe kako bismo došli do tri boda - rekao je Stojković.

Partizan očekuje utakmica na vještačkoj travi i zbog toga će domaći biti u prednosti. Osvajaču duple krune u Srbiji biće potrebno da se adaptira na ovakve uslove, s kojima se sretao prilikom gostovanja Voždovcu, a pred put u Bern "crno-bijeli" su trenirali na terenu sa ovakvom podlogom.

- Moramo što bolje da se prilagodimo na uslove koji nas očekuju i mislim da ćemo se dobro snaći. Analizirali smo neke elemente kod protivnika, znamo gde su najjači i nadam se najboljem ishodu. Ušli smo u grupnu fazu, ispunili jedan cilj i sada idemo od utakmice do utakmice kako bismo prezimili u Evropi - rekao je Đukićev džoker sa klupe Petar Đuričković.

Najopasniji igrač rivala je srpski reprezentativac i dijete Partizana Miralem Sulejmani. Odlično poznaje "crno-bijele" i poseban akcenat biće stavljen na zaustavljanje ovog iskusnog fudbalera. Taj zadatak imaće kapiten Miroslav Vulićević, naravno, uz saradnju sa saigračima.

Sastav

U odsustvu Sume, Partizan će po krilima igrati sa dva ljevonoga igrača, Tošićem i Markom Jankovićem, dok bi u napadu trebalo da počnu Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović. Sredinu će držati Everton Luiz i Milan Radin, dok postoje dvije nepoznanice u posljednjoj liniji. Nije poznato ko će dobiti prednost uz lijevu aut liniju, da li Nemanja Miletić ili Antonov, dok Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović konkurišu za mjesto štopera pored neprikosnovenog Bojana Ostojića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana