Partizan slomio Albance, sa Bojsima za proljeće!

B92
Partizan slomio Albance, sa Bojsima za proljeće!

Fudbaleri Partizana savladali su albanski Skenderbeg 2:0 (1:0) u četvrtom kolu Grupe B Lige Evrope.

Crno-bijeli su do prve pobjede u grupnoj fazi ove sezone stigli pogocima Zorana Tošića iz slobodnog udarca u 39, te Lenadrea Tavambe poslije nesebičnog proigravanja Ognjena Ožegovića u 66. minutu.

Pobjedom Dinama iz Kijeva nad Jang Bojsom u Bernu (1:0) srpski šampion je preuzeo drugu poziciju u grupi, sa dva boda više od Švajcaraca, koje dočekuje za tri nedjelje u meču odluke za plasman u narednu fazu.

"Zadovoljan sam, čestitam igračima na borbi, na svemu. Nije bilo lako protiv tvrde ekipe Skenderbega. Uspeli smo da pobedimo i uzmemo tri boda u divnom ambijentu i nastavimo borbu za Evropu. Pred našom publikom pokušaćemo da ovo zaokružimo protiv Jang Bojsa i da se plasiramo u dalje takmičenje. Ekipa je odigrala odčično. Velika injekcija samopouzdanja, vrlo bitna pobeda za nas", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Partizan nije djelovao ubjedljivo na otvaranju meča, mučili su se crno-bijeli kao u Elbasanu da promađu "rupu" u odbrani Skenderbega, koji je opasno pretio iz kontranapada.

Crno-bijeli su sredinom prvog poluvremena uspostavili potpunu kontrolu, a gostima su uglavnom pretili iz prekida preko Zorana Tošića. Nakon što su golman Šehi i štoperi sprečili pogotke Partizana iz dvije takve situacije, treća je bila srećna, u 39. minutu.

Tošić je sjajnim udarcem sa oko 25 metara poslao loptu preko živog zida, a Šehi ju je samo ispratio pogledom u mrežu. Crno-bijeli su se opustili poslije ovog vođstva, pa je Skenderbeg imao dvije odlične šanse u finišu poluvremena, ali je Stojković bio odličan na golu.

Albanci su krenuli agresivno u drugom dijelu meča, dok je Partizan šansu vrebao iz kontranapada, a iz jedne takve je šansu da riješi meč u 61. minutu propustio Tavamba.

Sve je dobro uradio Kamerunac poslije proigravanja Tošića, lobovao je Šehija, ali je golman Skenderbega uspio da spreči gol. Ožegović se u međuvremenu žalio što ga saigrač nije proigrao.

Međutim, nije se naljutio zbog toga, već je pet minuta kasnije ličnim primjerom pokazao Tavambi šta je trebalo da uradi. Ukrao je loptu poslije kiksa Šehija, te proigrao usamljenog Kamerunca koji u 66. minutu "ovjerava" pobjedu Partizana.

"Znali smo da će biti teško, oni su vrlo agresivna ekipa, imaju dobar kakrater. Igraju visok presting, stalno su blizu, ali smo se dobro spremili. Prvo smo počeli sa dobrom odbranom što nam je donelo sigurnost. Ovakvi mečecvi se rešavaju iz jednog napada, jedne šanse. Ovo je pokazatelj kako treba da igramo, čvrsto u odbrani pa iz toga da tražimo šansu, ovo je dobar put. Svaka ekipa ima prostora za napredak. Ovo nam je bila neka prekrtetnica, pa ćemo sada da sve dižemo na viši nivo", kaže Marko Janković.

Skenderbeg se nije predao, naprotiv, krenuli su gosti na sve ili ništa, imali su dvije sjajne šanse poslije prekida, oba puta je Jašanica šutirao glavom iz srca kaznenog, ali je oba puta sjajno intervenisao Stojković.

Jedina loša vijest za Partizan poslije ovog meča je žuti karton Tošića zbog koga će crno-bijeli bez ključnog igrača igrati ključni meč sa Jang Bojsima 23. novembra.

Grupa B:
Partizan – Skenderbeg 2:0 (1:0)
Tošić 39, Tavamba 66
Jang Bojs – Dinamo Kijev 0:1 (0:0)
Bujalskij 70

Tabela:
1. Dinamo 4 3 1 0 9:5 10
2. Partizan 4 1 2 1 5:4 5
3. Jang Bojs 4 0 3 1 4:5 3
4. Skenderbeg 4 0 2 2 2:6 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana