Partizan slavio u Danskoj

B92
Partizan slavio u Danskoj

Fudbaleri Partizana odigrali su najbolji meč ove sezone i savladali Noršelan 2:1 (1:0) na gostovanju, u prvom meču III kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-bijeli su do velike pobjede u Danskoj stigli pogocima Rikarda Gomeša u desetom i debitanta Gorana Zakarića u 64. minutu.

Utisak je pokvario kiks odbrane u 70. minutu koji koristi rezervisa Matijas Rasmusen te smanjuje rezultat na 2:1 i doveo Noršelan u bolju poziciju uoči revanša u Beogradu.

Ipak, Partizan je za razliku od prethodnih mečeva djelovao mnogo razigranije, konkretnije, smislenije u kreativnom dijelu i završnici, sigurnije je djelovala i odbrana, ali je opet jedan trenutak pada koncentracije bio dovoljan da rival stigne do bitnog gola.

U svakom slučaju, fantastičan debi Zorana Mirkovića na klupi Partizana, kao i Gorana Zakarića koji je prije samo šest dana stigao iz sarajevskog Željezničara i odmah postigao gol u crno-belom dresu.

Revanš meč je za sedam dana u Humskoj 1, a bolji tim će u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati sa pobjednikom dvomeča između turskog Bešiktaša i austrijskog LASK-a iz Linca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana