Партизан славио у Данској

B92
Партизан славио у Данској

Фудбалери Партизана одиграли су најбољи меч ове сезоне и савладали Норшелан 2:1 (1:0) на гостовању, у првом мечу III кола квалификација за Лигу Европе.

Црно-бијели су до велике побједе у Данској стигли погоцима Рикарда Гомеша у десетом и дебитанта Горана Закарића у 64. минуту.

Утисак је покварио кикс одбране у 70. минуту који користи резервиса Матијас Расмусен те смањује резултат на 2:1 и довео Норшелан у бољу позицију уочи реванша у Београду.

Ипак, Партизан је за разлику од претходних мечева дјеловао много разиграније, конкретније, смисленије у креативном дијелу и завршници, сигурније је дјеловала и одбрана, али је опет један тренутак пада концентрације био довољан да ривал стигне до битног гола.

У сваком случају, фантастичан деби Зорана Мирковића на клупи Партизана, као и Горана Закарића који је прије само шест дана стигао из сарајевског Жељезничара и одмах постигао гол у црно-белом дресу.

Реванш меч је за седам дана у Хумској 1, а бољи тим ће у плеј-офу за пласман у Лигу Европе играти са побједником двомеча између турског Бешикташа и аустријског ЛАСК-а из Линца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана