Partizan se pobjedom oprostio od EK

B92
Partizan se pobjedom oprostio od EK

Košarkaši Partizana NIS oprostio se od nastupa u Evropi na fantastičan način, ubjedljivom pobjedom nad Asesoftom 85:65 u posljednjem kolu Evrokupa.

Iako bez četvorice prvotimaca (Pavlović, Murić, Milutinov, Gagić), crno-bijeli su odigrali sjajno u Ploeštiju gdje su imali i 31 poen prednosti.

Partizan je već u prvom periodu stekao dvocifrenu prednost (23:10), a rivala je dotukao serijom 20:0 u trećem periodu koji je dobio 30:10.

Svih 12 igrača je dobilo šansu kod Duška Vujoševića, desetorica su se upisala među strelce, ali se posebno istakao Milan Mačvan sa 23 poena (9/10 iz igre), 8 skokova i 6 asistencija za indeks korsnosti 34.

"Bilo nam je bitno da pružimo maksimu i pokažemo pun potencijal jer imamo mnogo mladih igrača. Žao mi je što smo igrali bez Pavlovića, on velika zvezda tima, iskusan igrač, kada se vrati svima će biti lakše da pokažu pun potencijal", rekao je Mačvan koji je istakao da su crno-bijeli sada fokusirani na ABA ligu, "Želimo među četiri ekipe, plasman u plej-of. Potrebno nam je još nekoliko pobeda u nizu. Mislim da možemo do cilja".

Najbolje ga je pratio Luka Bogdanović sa 15 poena i 6 skokova, dok je Mihajlo Andrić dodao 11 poena uz 4 uhvaćene lopte, 3 asistencije i dvije ukradene.

U Asesoftu je najbolji bio Di Braun sa 14 poena i 9 asistencija, 12 poena dodao je Džerald Grin, dok je Dragan Labović imao samo 1 poena promašivši svih osam šuteva iz igre.

Ovaj meč nije imao rezultatski značaj ni za jedan tim, jer je Partizan ranije ostao bez šansi za Last 32 fazu, u koju se plasirao rumunski klub. Crno-bijeli su nastup u Evrokupu okončali sa skorom 3-7, a Asesoft sa 5-5.

Iako je tek sredina sezone, Partizan u nedjelju očekuje možda i ključan meč u borbi za plej-of ABA lige, dočekuje podgoričku Budućnost, direktnog rivala za plasman u završnicu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana