Партизан се побједом опростио од ЕК

Б92
Партизан се побједом опростио од ЕК

Кошаркаши Партизана НИС опростио се од наступа у Европи на фантастичан начин, убједљивом побједом над Асесофтом 85:65 у посљедњем колу Еврокупа.

Иако без четворице првотимаца (Павловић, Мурић, Милутинов, Гагић), црно-бијели су одиграли сјајно у Плоештију гдје су имали и 31 поен предности.

Партизан је већ у првом периоду стекао двоцифрену предност (23:10), а ривала је дотукао серијом 20:0 у трећем периоду који је добио 30:10.

Свих 12 играча је добило шансу код Душка Вујошевића, десеторица су се уписала међу стрелце, али се посебно истакао Милан Мачван са 23 поена (9/10 из игре), 8 скокова и 6 асистенција за индекс корсности 34.

"Било нам је битно да пружимо максиму и покажемо пун потенцијал јер имамо много младих играча. Жао ми је што смо играли без Павловића, он велика звезда тима, искусан играч, када се врати свима ће бити лакше да покажу пун потенцијал", рекао је Мачван који је истакао да су црно-бијели сада фокусирани на АБА лигу, "Желимо међу четири екипе, пласман у плеј-оф. Потребно нам је још неколико победа у низу. Мислим да можемо до циља".

Најбоље га је пратио Лука Богдановић са 15 поена и 6 скокова, док је Михајло Андрић додао 11 поена уз 4 ухваћене лопте, 3 асистенције и двије украдене.

У Асесофту је најбољи био Ди Браун са 14 поена и 9 асистенција, 12 поена додао је Џералд Грин, док је Драган Лабовић имао само 1 поена промашивши свих осам шутева из игре.

Овај меч није имао резултатски значај ни за један тим, јер је Партизан раније остао без шанси за Ласт 32 фазу, у коју се пласирао румунски клуб. Црно-бијели су наступ у Еврокупу окончали са скором 3-7, а Асесофт са 5-5.

Иако је тек средина сезоне, Партизан у недјељу очекује можда и кључан меч у борби за плеј-оф АБА лиге, дочекује подгоричку Будућност, директног ривала за пласман у завршницу такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана