Партизан продаје у финишу љетне пијаце

Иван Драгичевић
Партизан продаје у финишу љетне пијаце

Београд - Послије замјеника капитена Дарка Брашанца, који је појачао Бетис, Партизан су у финишу прелазног рока напустили голман Бојан Шаранов и појачање пред ову сезону Мирослав Радовић.

Искусни чувар мреже сели се у редове троструког узастопног шампиона Азербејџана и учесника Лиге Европе Карабага, док се Радовић послије само два мјесеца у Партизану враћа у Легију, клуб у којем је провео осам сезона и са којим ће играти Лигу шампиона.

Актуелни освајач Купа и вицешампион Србије расипа екипу у посљедњим данима прелазног рока, потпуно неочекивано, с обзиром на очајан старт сезоне, испадања на првој препреци у квалификацијама за Лигу Европе и већ девет бодова заостатка за Црвеном звездом. Одлазак носилаца игре неће помоћи да се стање на табели промијени, па навијачи страхују да би се слика из прошле сезоне могла поновити иако је Звезда добила шамаре у Европи и показала много слабости. Највећи проблем тима бившег тренера Ивана Томића била је реализација, али је дефанзива била коректна, нарочито Шаранов. Иако нови стратег Марко Николић има спремне замјене у виду Филипа Кљајића и новајлије из Чукаричког Немање Стевановића, питање је да ли су њих двојица способни да надокнаде његов одлазак. Велика рупа остала је и у везном реду, јер су Брашанац и Радовић били пројектовани за носиоце игре, па упркос најави спортског директора Ивице Илиева да ће стићи још једно појачање, питање је колико ће Николић имати времена да посложи екипу. Прелазни рок истиче у поноћ, клуб има понуду и за Валерија Божинова, али је Илиев најавио да ће бугарски нападач остати у тиму. Николићу на руку не иде ни лоша форма Немање Михајловића, као ни чињеница да се Бразилац Леонардо још није у потпуности уклопио, па ће повратник на клупу "црно-бијелих" имати пуне руке посла како би посложио коцкице и вратио се у трку за прва два мјеста која суверено држе Звезда и Војводина.

Жељезничка станица

Прелазни рок увијек је посебна прича, а селекција тима не ради се нимало плански. Колико је овог љета трансфера, Хумска 1 највише личи на жељезничку станицу. Партизан је напустило 18 фудбалера, укључујући Шаранова и Радовића, а у клуб је доведено 11 нових играча. Када би се рачунали играчи који су зимус дошли или напустили "црно-бијеле", бројеви би били додатно увећани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана