Partizan osjetno jači u novoj sezoni

Agencije
Partizan osjetno jači u novoj sezoni

Beograd - Doskorašnji košarkaš minhenskog Bajerna Amar Gegić novi je igrač beogradskog Partizana, pošto je potpisao trogodišnji ugovor sa “crno-bijelima”.

Gegić se prošle sezone nije naigrao u dresu “bavaraca”, jer je na terenu proveo ukupno pet minuta. Odmah po zvaničnoj potvrdi transfera mladi košarkaš se oglasio porukom na društvenim mrežama u kojoj je naglasio koliko mu znači ovaj transfer.

- Veliko hvala Bajernu i svim mojim trenerima, pomogli ste da odrastem kao igrač i kao čovjek. Cijeniću vrijeme provedeno u Minhenu. Na putu sam ispunjenja mog životnog sna, vjerujem da je vrijeme da napravim velike stvari sa “crno-bijelima” - rekao je Gegić.

Profesionalnu karijeru počeo je u Sparsima iz Sarajeva, igra na bekovskim pozicijama, a prošao je mlađe selekcije BiH, za čiju je seniorsku reprezentaciju debitovao prošle godine kod Duška Vujoševića. Partizan je tako angažovao i peto pojačanje ovoga ljeta. Prije Gegića ugovore su potpisali Rade Zagorac, Aleksej Nikolić, Markus Pejdž i Džok Lendejl. Upravo bi Australijanac trebalo da bude veliko pojačanje za ekipu na poziciji centra. Njegov transfer u Partizan sa Univerziteta Sent Meris izazvao je veliku pažnju i u Australiji, pa je Lendejl objasnio zbog čega je izabrao Partizan i Evropu, umjesto Amerike i eventualno, NBA lige, koja je ostala njegov glavni cilj u karijeri.

- Čelnici kluba su mi rekli da imaju prostor u timu na mojoj poziciji, da ću imati priliku da igram i da će se igra bazirati na meni. To je sve što mi je bilo potrebno. Još sam mlad i učim. Za mene ne bi bilo dobro da sam otišao u NBA i da sjedim na kraju klupe - rekao je Lendejl.

Praktično nov tim je doveden treneru Nenadu Čanku, a usput obnovljen ugovor Vanje Marinkovića i potvrđen ostanak kapitena Novice Veličkovića, pa se već sada, daleko prije početka sezone u kojoj ima visoke ambicije, može konstatovati da je uprava “crno-bijelih” napravila obećavajući posao.

Bugarin sljedeća meta

Nakon dovođenja Amara Gegića “crno-bijeli” su se okrenuli igraču koji bi mogao popuniti poziciju krilnog centra. U pitanju je košarkaš Akademika iz Sofije Jordan Minčev. On je i prošle godine bio želja Partizana, ali ga Fenerbahče, čiji je Minčev zvanično član, nije želio da pusti u Beograd. Do sada je bio i na pozajmicama u Vršcu i MZT Skoplju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana