Partizan napada Banvitovu tvrđavu

Agencije
Partizan napada Banvitovu tvrđavu

Beograd - Košarkaše Partizana očekuje teško gostovanje u sedmom kolu Evrokupa, jer idu na noge Banvitu.

Susret se igra večeras od 18 časova, a beogradskom timu ne ide na ruku činjenica da su Turci kao domaćini neporaženi u dosadašnjem toku sezone, a od januara ove godine pretrpjeli su poraz samo od Galatasaraja u domaćem šampionatu.

- Banvit je kvalitetan protivnik. Atipična je ekipa za to područje, koja se godinama drži svog sistema i rada. Imaju našeg trenera Zorana Lukića, koji je nastavio sa takvim načinom rada. Već nekoliko sezona imaju u ekipi iste strance, što govori o kakvim se ličnostima radi - rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

"Crno bijeli" su u šest mečeva ostvarili pet poraza i jednu pobjedu, dok njihov rival dijeli prvo mjesto sa Lijetuvos Ritasom sa pet pobjeda i jednim neuspjehom.

- U Beogradu su pokazali da poseduju kvalitet. Idemo da pružimo maksimum i to je naš jedini imperativ. U fazi smo podizanja forme, imamo još slabosti u igri, ali radimo na tome. Banvit je apsolutni favorit, ali to nas neće blokirati nego obavezati da damo najbolje od sebe - zaključio je Vujošević.

Povodom napete situacije zbog ubistva navijača Marka Ivkovića u Istanbulu oglasio se i trener domaće ekipe Zoran Lukić.

- Ovde u Bandirmi je sasvim drugačije nego u Istanbulu. Mali smo grad i ne očekujem bilo kakve probleme. U svakom slučaju, popričaćemo sa menadžmentom kluba, ali mislim da utakmica sa Partizanom nije meč visokog rizika. Poznajem navijače Banvita i oni imaju sasvim drugačiji odnos prema sportu i rivalima pa ne sme i neće biti nikakvih problema - rekao je Lukić.

U preostala dva meča sedmog kola grupe E sastaju se Krasni oktobar - Hapoel Jerusalim i Lijetuvos Ritas - Asesoft.

Otišao Šalić

Centar Partizana Đoko Šalić napustio je klub sa kojim je sporazumno raskinuo ugovor. On je prošle godine stigao u Humsku kao potencijalni nasljednik Nikole Pekovića, ali 19-godišnji Sokočanin nije uspio da se nametne kod Duška Vujoševića. Dobijao je minimalnu minutažu u trenucima kada je Vujošević odmarao prve centre Nikolu Milutinova i Đorđa Gagića, a ove sezone je u prosjeku igrao 4,3 minuta po meču uz manje od poena i skoka po utakmici u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana