Партизан надокнадио -14, па промашивао до пораза

Б92
Партизан надокнадио -14, па промашивао до пораза

Београд - Кошаркаши Партизана изгубили су од АЕК 69:65, у 13. колу Групе Ф ФИБА Лиге шампиона, па ће у посљедњем колу морати да траже лакши пут за наставак такмичења.

Црно-бијели су константно били у заостатку у необичном мечу у "Пиониру" гдје је грчки тим погодио двоструко више шутева за три (13/32) него за два (7/16) поена.

Тим Александра Џикића је одиграо врло лоше, очајно је шутирао из игре (21/62), често губио лопте и правио лоше фаулове у завршници, па је поражен други пут од атинског тима ове сезоне.

Партизан је током меча успио у два наврата да надокнади велики дефицит, од 12 и 14 поена, стигао је на кош заостатка пред посљедњи период, али су црно-бијели промашили седам шутева у низу и два пута изгубили лопту, да би меч преломио Роко Лени Укић тројком за +5 на 90 секунди прије краја.

Српског великана предводио је Стефан Бирчевић са 16 поена уз осам скокова, 13 је додао Новица Величковић уз шест ухваћених лопти и седам промашаја, док је Вил Хечер погодио само два од 15 шутева из игре.

АЕК су носили Ларенцакис са 14 и Роко Лени Укић са 13 поена, погодивши заједно седам од девет шутева за три поена.

Партизан сада дијели другу позицију на табели са АЕК-ом и Лудвигзбургом са по осам побједа и пет пораза, а у посљедњем колу гостује Динамо Сасарију на Сардинији.

Другопласирани тим у групи ће прескочити наредну фазу такмичења, па је црно-бијелима потребна побједа, уз поразе АЕК-а од Штелмета и Лудвигзбурга од лидера Бешикташа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана