Партизан гостује Будућности: Прво гол, па онда побједа

Агенције
Партизан гостује Будућности: Прво гол, па онда побједа

Подгорица - Фудбалери Партизана вечерас (20.45 часова) на стадиону "Под Горицом" имају задатак да сачувају предност од 2:0 из првог меча против Будућности и пласирају се у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

"Црно-бијели" су се мучили све до тренутка док нису повели са 1:0, али су током 90 минута показали да су много боља екипа, али су промашаји Леандреа Тавамбе и не баш добра сарадња Уроша Ђурђевића и Леонарда спријечили још већу предност уочи реванша. Јасно је да би један гол у мрежи шампиона Црне Горе готово сигурно осигурао пролаз, јер је тешко вјеровати да Будућност у том случају може да постигне четири, поготово јер је најбољи стријелац Радомир Ђаловић и даље ван тима одлуком тренера Драгана Кажића.

- Имамо солидну предност, али ништа није готово. Очекујемо тешко гостовање, знамо да ће Будућност да нас нападне. Чекаћемо шансу да што пре постигнемо гол. Партизан увек иде на победу - свјестан је Ђурђевић да је превасходни задатак постићи гол.

Осим њега најближи противничкој требало би да буде Леонардо, који се смирио у посљедњих неколико дана, па више на друштвеним мрежама не помиње одлазак из Београда. Прилику у првом мечу од старта је добио Немања Михајловић по лијевом крилу и солидно је искористио.

- Показали смо квалитет на нашем стадиону, па очекујемо да прођемо даље. Бољи смо тим од Будућности, али поштујемо ривала. Не смемо никога да потцењујемо, то може негативно да се врати. Само озбиљан приступ води у следеће коло - опрезан је Немања Михајловић.

Са друге стране, у Будућности још вјерују да могу до чуда. Трибине ће сигурно бити пуне, али је питање која ће екипа имати већу подршку,  с обзиром на то да Партизан има много навијача у Подгорици, али и другим градовима, па су навијачи "црно-бијелих" из Никшића најавили долазак.

- Ништа није готово, можемо да стигнемо два гола заостатка. Очекујем огромну подршку навијача, утакмица ће бити потпуно другачија у односу на прву. Напашћемо Партизан и уз мало среће можемо да направимо чудо - рекао је крилни нападач Будућности Миљан Влаисављевић.

Побједник овог двомеча састаће се са Олимпијакосом у идућој рунди.

Парови

Осим меча у Подгорици, вечерас се још састају: Астана - Спартакс (16, први меч 1:0), Алашкерт - БАТЕ (18, 1:1), Вардар - Малме (18, 1:1), Самтредија - Карабаг (19, 0:5), ТНС - Ријека (19, 0:2), Викингур - Хафнарфјордур (19, 1:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана