Partizan bez odbrane juri bod

Agencije
Partizan bez odbrane juri bod

Alkmar - Sa samo petoricom defanzivaca i željom da ostvare pozitivan rezultat fudbaleri Partizana večeras gostuju Az Alkmaru u okviru petog kola Lige Evrope.

Čak i u slučaju poraza, "crno-bijeli" će imati šansu da u posljednjem kolu trijumfom protiv Augzburga izbore prolaz i prezime u Evropi, ali bi mnogo lakša situacija bila kada bi večeras izvukli barem bod. Do njega će morati da dođu bez defanzivaca Fabrisija, Gregora Balažica, Miloša Ostojića i veznog fudbalera Alena Stevanovića, pa će Ljubinko Drulović morati da napravi nekoliko prinudnih izmjena, a Ivan Bandalovski moraće na mjesto štopera.

- Igram fudbal godinama unazad, što u klubovima, što u reprezentaciji i ništa mi nije teško. Sa Lazarom Ćirkovićem se dobro slažem, on je dobar momak, kvalitetan, znate da su ga već tražili mnogi klubovi. Biće teška utakmica, u Holandiji je uvek tako, igraju kvalitetan fudbal, imaju dobru školu. Ali, mi smo Partizan, uvek idemo na pobedu - rekao je Bandalovski.

Veliki plus je povratak u tim najboljeg igrača Andrije Živkovića, koji je protiv Pazaraca pokazao da je povreda prošlost. On će sigurno zauzeti mjesto uz desnu aut liniju i pokušati da ponovi partiju iz prvog meča ova dva kluba, u kojem su "crno-bijeli" slavili sa 3:2. Živković je tada postigao jedan, a Abubakar Oumaru dva gola, pa
bi njih dvojica ponovo trebalo da budu najveća opasnost po gol Holanđana. Drulović još nije odlučio da li će pored Oumarua u vrhu napada biti Valeri Božinov ili Ivan Šaponjić, a postoji mogućnost da će Kamerunac biti usamljen pred golom rivala.

- Probali smo nekoliko varijanti i sve je otvoreno. Važno je da su se od povreda definitivno oporavili Darko Brašanac i Živković, a verujem da će i ostali momci biti na visini zadatka da bismo u Holandiji ostvarili pozitivan rezultat - rekao je Drulović.

Grupa L

Parovi: AZ Alkmar - Partizan (19), Augzburg - Bilbao (19)

1. Bilbao   4        3        0        1        11:4   9

2. Augzburg         4        2        0        2        7:7     6

3. Partizan         4        2        0        2        7:10   6

4. Az Alkmar      4        1        0        3        5:9     3

Ostali parovi

Dinamo Mi. - Plzenj, Rubin - Sion, Krasnodar - Borusija D. (17 časova), Lacio - Dnjipro, Rozenborg - Sent Etjen, Lokomotiva - Sporting, Bešiktaš - Skenderbeg, Bazel - Fjorentina, Belenenšeš - Leh, Monako - Anderleht, Karabag - Totenhem, Šalke - APOEL, Sparta Prag - Asteras (19 časova), Legija - Midtjiland, Klub Briž - Napoli, PAOK - Gabala, Braga - Liberec, Marselj - Groningen, Molde - Fenerbahče, Seltik - Ajaks, Viljareal - Rapid Beč, Liverpul - Bordo (21.05 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana