“Ovo je jedini razlog zbog kojeg Novak nije favorit u Parizu...”

B92
“Ovo je jedini razlog zbog kojeg Novak nije favorit u Parizu...”

Fabris Santoro, nekadašnji francuski teniser, zadovoljan je napretkom Novaka Đokovića, ali smatra da srpski igrač još nije potpuno spreman.

Đoković je poslije turbulentnog početka sezone polako počeo da se vraća u formu i u Rimu je stigao do prvog polufinala, gdje je izgubio od Rafaela Nadala.

Novak je pružio veoma jak otpor Nadalu, ali nije uspio da ga savlada.

“U Mone Karlu je ponovo ovakav izgled. Zabavno je, sjećam se da je Pjer-Ig Erber to primjetio u svlačionici. Razlika u prethodnom Đokoviću i ovom sada je samo na fizičkom planu”, rekao je Santoro, a onda se osvrnuo na sam meč Srbina i Španca.

“Zašto je u drugom setu pravio više grešaka? Skraćivao je poene jer nije suštinski igrao na pravi način”.

Nekada šesti igrač svijeta u dublu zna šta je najveći Noletov problem.

“Njegova trenutna igra mu omogućava da pobjedi mnoge igrače u Parizu. Ipak, da biste bili favoriti, potrebno je da imate nevjerovatno tijelo. Na Rolan Garosu je potrebno da budete spremni da igrate dva-tri meča po četiri ili pet sati. Sada, kada odigra dva vezana poena visokog intenziteta, to utiče na njega”.

Zbog toga ga ne vidi kao jednog od potencijalnih šampiona u Bulonjskoj šumi.

“Ne možete usavršiti tijelo za devet dana. Zato ne želim da svrstam Đokovića u kategoriju favorita za osvajanje Rolan Garosa. Ali samo iz tog razloga”, zaključio je Santoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana