“Ово је једини разлог због којег Новак није фаворит у Паризу...”

B92
“Ово је једини разлог због којег Новак није фаворит у Паризу...”

Фабрис Санторо, некадашњи француски тенисер, задовољан је напретком Новака Ђоковића, али сматра да српски играч још није потпуно спреман.

Ђоковић је послије турбулентног почетка сезоне полако почео да се враћа у форму и у Риму је стигао до првог полуфинала, гдје је изгубио од Рафаела Надала.

Новак је пружио веома јак отпор Надалу, али није успио да га савлада.

“У Моне Карлу је поново овакав изглед. Забавно је, сјећам се да је Пјер-Иг Ербер то примјетио у свлачионици. Разлика у претходном Ђоковићу и овом сада је само на физичком плану”, рекао је Санторо, а онда се осврнуо на сам меч Србина и Шпанца.

“Зашто је у другом сету правио више грешака? Скраћивао је поене јер није суштински играо на прави начин”.

Некада шести играч свијета у дублу зна шта је највећи Нолетов проблем.

“Његова тренутна игра му омогућава да побједи многе играче у Паризу. Ипак, да бисте били фаворити, потребно је да имате невјероватно тијело. На Ролан Гаросу је потребно да будете спремни да играте два-три меча по четири или пет сати. Сада, када одигра два везана поена високог интензитета, то утиче на њега”.

Због тога га не види као једног од потенцијалних шампиона у Булоњској шуми.

“Не можете усавршити тијело за девет дана. Зато не желим да сврстам Ђоковића у категорију фаворита за освајање Ролан Гароса. Али само из тог разлога”, закључио је Санторо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана