Otpao Mitrović

Agencije
Otpao Mitrović

Beograd - Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović posljednji je prekobrojni u selekciji Srbije koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra.

Ovu odluku sinoć je donio selektor Aleksandar Đorđević uz obrazloženje da novi kapiten kluba sa Malog Kalemegdana ima veliku perspektivu.

- Mitrović je mnogo dao, po mom mišljenju bolji je igrač sada nego na početku priprema, ima veliku perspektivu na zahtevnoj, a nama preko potrebno poziciji dominantne četvorke. Ovo je bila teška odluka, zbog igrača koji daje mnogo, ali doneta je i zbog analize rivala i onoga što nam je potrebno protiv njih - rekao je Đorđević.

Selektoru Srbije posao je olakšao Vladimir Micov, koga je precrtao u toku posljednjeg pripremnog meča protiv Novog Zelanda, poslije verbalnog incidenta. Uprkos tom događaju, Đorđević uvjerava da je atmosfera u ekipi odlična.

- Tokom priprema pokazali smo dosta toga što smo hteli da spremimo. Vlada zajedništvo, borbenost koja proizlazi iz odbrane. Imamo tim. Tim u pravom smislu te reči. Igrači žive kao tim. Nisam dobar prognozer, nemamo pravo ni snagu da kalkulišemo, moramo da pobedimo svaku utakmicu - naglasio je selektor, koji je juče napunio 47. godina.

Pun optimizma je jedan od najboljih igrača Srbije Miloš Teodosić, koji je propustio veliki dio priprema zbog povrede zgloba.

- Zadovoljan sam kako su prošle pripreme, spremili smo se najbolje moguće. Ostavili smo dobar utisak na turnirima, igrali borbeno, kao što je selektor tražio. Spremni idemo u Španiju. Cilj je prvo mesto u grupi, a za dalje je prerano govoriti. Fizički nisam najspremniji tek sam odradio trening sa 100 posto snage, a nadam se da su četiri dana dovoljna da budem fizički potpuno spreman - rekao je Teodosić.

Ekspedicija Srbije jutros je čarter letom otputovala u Granadu gdje će u subotu od 15.30 časova odigrati prvu utakmicu u okviru grupe A. Protivnik je Iran, a pored azijske selekcije rivali "orlova" još će biti domaćin Španija, te Francuska, Brazil i Egipat. Plasman u drugi krug obezbijediće četiri ekipe iz sve četiri grupe, a potom slijedi eliminaciona faza.

FIBA znala ranije

Zanimljivo je da se informacija o izostavljanju Luke Mitrovića još juče ujutru pojavila na zvaničnom sajtu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana