Отпао Митровић

Агенције
Отпао Митровић

Београд - Кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић посљедњи је прекобројни у селекцији Србије која ће учествовати на Свјетском првенству у Шпанији од 30. августа до 14. септембра.

Ову одлуку синоћ је донио селектор Александар Ђорђевић уз образложење да нови капитен клуба са Малог Калемегдана има велику перспективу.

- Митровић је много дао, по мом мишљењу бољи је играч сада него на почетку припрема, има велику перспективу на захтевној, а нама преко потребно позицији доминантне четворке. Ово је била тешка одлука, због играча који даје много, али донета је и због анализе ривала и онога што нам је потребно против њих - рекао је Ђорђевић.

Селектору Србије посао је олакшао Владимир Мицов, кога је прецртао у току посљедњег припремног меча против Новог Зеланда, послије вербалног инцидента. Упркос том догађају, Ђорђевић увјерава да је атмосфера у екипи одлична.

- Током припрема показали смо доста тога што смо хтели да спремимо. Влада заједништво, борбеност која произлази из одбране. Имамо тим. Тим у правом смислу те речи. Играчи живе као тим. Нисам добар прогнозер, немамо право ни снагу да калкулишемо, морамо да победимо сваку утакмицу - нагласио је селектор, који је јуче напунио 47. година.

Пун оптимизма је један од најбољих играча Србије Милош Теодосић, који је пропустио велики дио припрема због повреде зглоба.

- Задовољан сам како су прошле припреме, спремили смо се најбоље могуће. Оставили смо добар утисак на турнирима, играли борбено, као што је селектор тражио. Спремни идемо у Шпанију. Циљ је прво место у групи, а за даље је прерано говорити. Физички нисам најспремнији тек сам одрадио тренинг са 100 посто снаге, а надам се да су четири дана довољна да будем физички потпуно спреман - рекао је Теодосић.

Експедиција Србије јутрос је чартер летом отпутовала у Гранаду гдје ће у суботу од 15.30 часова одиграти прву утакмицу у оквиру групе А. Противник је Иран, а поред азијске селекције ривали "орлова" још ће бити домаћин Шпанија, те Француска, Бразил и Египат. Пласман у други круг обезбиједиће четири екипе из све четири групе, а потом слиједи елиминациона фаза.

FIBA знала раније

Занимљиво је да се информација о изостављању Луке Митровића још јуче ујутру појавила на званичном сајту Међународне кошаркашке федерације (FIBA).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана