Орлови стотком сломили Грузију

Б92
Орлови стотком сломили Грузију

Кошаркаши Србије су послије велике борбе побједили Грузију у другом мечу квалификација за Мундобаскет са 105:87 у београдској хали „Александар Николић“.

Грузија се показала као тежак противник у првом полувремену, дијелу игре који је у потпуности припао једном човјеку, Мајклу Диксону.

Диксон је Грузију водио до предности 45:44 пред одлазак на паузу, а Грузија је константно имала одличне проценте ван линије 6.75.

Диксон је до краја остао најефикаснији играч на терену са 36 поена, али то није помогло његовом тиму да побједи Србију која је у другом полувремену појачала одбрану.

На другој страни је доминантан под кошем био Мирослав Радуљица који је имао 28 поена и осам скокова. Капитен Милан Мачван је убацио 18 кошева, а сјајном ролом се може похвалитии и Стефан Пено који је постигао 17 поена од чега десет узастопних за Србију у послједњој четвртини.

У екипи Грузије су уз Диксона двоцифрени били још Боколишвили, Беришвили и Маркоишвили са 14, 11, односно 10 поена.

Грузија је боље отворила меч и повела са 4:0 послије два добра напада. Србија је баш у нападу нешто теже проналазила рјешења, одбрана спољних линија није била добра па је Грузија све до послједњег напада и тројке Ђоковића имала предност 21:18.

Друга четвртина почела је неколицином добрих одбрана Србије која је спуштала лопту у рекет. Иако је на почетку било проблема у извођењу слободних бацања, касније су ти проблеми нестали, а углавном је Радуљица погађао за +6 (27:21) у другој дионици.

Тада се потпуно распуцао Диксон који даје три узастопне тројке и сам преокреће резултат.

Србија је након паузе на полувремену заиграла бољу одбрану што се одразило и на резултат. У финишу те дионице су „Орлови“ после украдене лопте и контре Тодоровића отишли на +10, 74:64 и за Грузију више није било повратка.

Гога Битадзе је затворен, Диксон је оптерећен фауловима, Маркоишвили је изашао због пет пенала, Мачван, Симоновић и другови су почели да решетају ван линије 6.75 па је предност Србије до краја расла.

Била је максималних +20 након поготка Маринковића за два и додатног слободног бацања. До краја је остало времена само да Диксон полагањем смањи на 105:87 једним полагањем па Србија уписује и другу убједљиву побједу у овим квалификацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана