Orlovi spremni za novi početak

Agencije
Orlovi spremni za novi početak

Stara Pazova - Reprezentacija Srbije juče je okupljanjem u Staroj Pazovi krenula u novi, ko zna koji po redu, početak. Novi selektor "orlova" Slavoljub Muslin pokušaće da ispravi greške prethodnika i odvede nacionalni tim na veliko takmičenje poslije osam godina pauze.

Do početka kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine ostala su još četiri mjeseca, što bi trebalo da bude dovoljno vremena za uigravanje. Iskusni stručnjak imaće već sutra u Užicu protiv Kipra (17 časova) priliku da vidi čime raspolaže. Traku oko ruke i dalje će nositi Branislav Ivanović, koji je svjestan važnosti prijateljskih provjera protiv Kipra, zatim Izraela (31. maj, Novi Sad) i Rusije (5. jun, Monte Karlo).

- Očekuju nas jako važne utakmice, jer bi trebalo da se uigramo, prihvatimo zahteve selektora i spremno dočekamo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Svi želimo isto i učinićemo sve da dođemo do cilja - rekao je Ivanović.

Baš kao i Muslin, fudbaler Čelzija ističe da je neophodno jedinstvo, jer samo tako može da bude obezbijeđen plasman na Mundijal.

- Samo tako možemo do cilja, da svi dišemo kao jedan. Izbor gradova domaćina prijateljskih utakmica je dobar, raduje me da igramo u unutrašnjosti. Da Srbija bude uz nas u srijedu u Užicu, a onda u Novom Sadu - poručio je Ivanović.

Njegov saigrač iz Čelzija Nemanja Matić zahvalio je bivšem selektoru Radovanu Ćurčiću i vjeruje u bolje dane "orlova".

- Nadam se da ćemo uspeti da ispravimo neke stvari iz prošlosti, da ćemo ići samo napred i da ćemo uspeti da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Biće teško, rivali nisu naivni, ali nisu ni bolji od nas - rekao je Matić.

Reprezentativci su sinoć odradili prvi trening, a danas će se preseliti u Užice.

Otkazali Fejsa i Gudelj

Ideja Slavoljuba Muslina je da u prijateljskim mečevima na djelu vidi što više igrača, zato je i pozvao 33 fudbalera za tri predstojeća meča. Ipak, u ovoj reprezentativnoj akciji neće moći da računa na Ljubomira Fejsu i Nemanju Gudelja, koji su zbog povreda otkazali dolazak na okupljanje.

Đorović u stručnom štabu

Posljednji član stručnog štaba Slavoljuba Muslina je bivši reprezentativac Goran Đorović. On će uz Mladena Krstajića biti od velike pomoći selektoru, pogotovo za rad sa defanzivcima, dok je trener golmana Radiša Ilić. Uz Muslina je i njegov standardni pomoćnik Bjelorus Sergej Gurenko, dok će srpske fudbalere širom svijeta pratiti Zoran Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana