“Orlovi” sami kroje svoju sudbinu

Srna
“Orlovi” sami kroje svoju sudbinu

Beograd - Pobjedom protiv Litvanije fudbalska reprezentacija Srbije definitivno će izboriti plasman u viši rang Lige nacija, dok ima još kombinacija kako može do prvog mjesta na tabeli.

Pobjeda protiv Crne Gore (2:1) dovela je na korak od prvog mjesta, a meč protiv Litvanije, koji je na programu sutra od 20.45 časova, neće imati rezultatski značaj ukoliko Rumunija u gostima ne pobijedi Crnu Goru, pa je jasno da su “orlovi” u odličnoj poziciji. Selektor srpskog tima Mladen Krstajić rekao je da njegova ekipa ne treba da razmišlja ni o jednoj drugoj reprezentaciji već da se fokusira na svoju igru.

- Najbolja smo reprezentacija u ovoj grupi, uz dužno poštovanje prema Rumuniji i Crnoj Gori. Znamo kako da se postavimo protiv Litvanije i ne zanima nas ništa drugo osim pobede. Ne sme da nam se ponovi pad u igri, kao što je to bio slučaj protiv Crne Gore u drugom poluvremenu. To je nešto što ne može da se toleriše, ma koliko bili svesni činjenice da je naša reprezentacija u stvaranju. Neki igrači jednostavno prelako shvataju svoje zadatke i to mora da se promeni - poručio je Krstajić.

Biće zanimljivo vidjeti hoće li srpski selektor protiv Litvanije konačno započeti utakmicu sa dva napadača. Luka Jović dobio je samo sedam minuta protiv Crne Gore dok Aleksandar Prijović nije ulazio u igru, iako je Krstajić najavljivao moguću promjenu formacije. S obzirom na to da je Litvanija sa pet poraza posljednja u grupi, teško da će u skorije vrijeme biti bolja prilika za igru sa dva špica. Zamjenik kapitena Nemanja Matić rekao je da je Srbija na pravom putu i da je jasno šta je cilj “orlova” u predstojećoj utakmici na stadionu Partizana.

- Idemo po sigurno prvo mesto protiv Litvanije i mislim da će meč biti sličan onom sa Crnom Gorom. Litvanija sigurno neće doći da izgubi, ali smo ipak favoriti, kao što smo bili i pre početka takmičenja. Generalno, mislim da publika može da bude zadovoljna igrom Srbije, kao i našom borbenošću - rekao je Matić.

Vezni fudbaler Ajaksa Dušan Tadić saglasan je sa zvijezdom Mančester junajteda i odlučan da pomogne saigračima kako bi savladali i posljednju prepreku ka krajnjem cilju.

- Ovaj tim ima kvalitet i veliki deo posla je završen. Najkvalitetniji smo u ovoj grupi i to smo znali od samog početka. Moramo da budemo prvi u grupi i verujem da će tako i biti. Još  ima dosta stvari da ispravimo, ali ima i pozitivnih elemenata u igri koje ćemo pokušati da primenimo u utorak - izjavio je Tadić.

Duela sa Litvanijom dotakao se i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije (103), Dejan Stanković koji je poručio da će se naći na tribinama stadiona u Humskoj kako bi pružio podršku “orlovima”.

- Protiv Crne Gore upisana su možda i tri najvažnija boda i sada nam ostaje još pobeda nad Litvanijom da bismo mogli da kažemo da su momci ispunili cilj. Ono što je od presudnog značaja je da svi zajedno pružimo podršku Krstajićevim momcima. Smatram da smo u subotu mogli da postignemo i više od tri gola, ali se nadam da će nišanske sprave proraditi u utorak - poručio je Stanković.

Grupa 4, Liga C

1. Srbija    5        3        2        0        7:3     11

2. Rumunija         5        2        3        0        7:3     9

3. Crna Gora       5        2        1        2        7:5     7

4. Litvanija        5        0        0        5        2:12   0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana