Orlovi počeli pripreme za premijeru u kvalifikacijama za Mundijal

Agencije
Orlovi počeli pripreme za premijeru u kvalifikacijama za Mundijal

Stara Pazova - Fudbaleri Srbije juče su počeli pripreme za prvi meč u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i obećali da će 5. septembra na teren stadiona "Rajko Mitić" protiv Republike Irske istrčati neka nova Srbija.

Puni samopouzdanja i želje da konačno razvesele navijače i sami sebi dokažu da vrijede juče su u Staru Pazovu jedan za drugim dolazili momci na koje računa Slavoljub Muslin. Svaki početak je vrlo važan i može da odluči dalji tok kvalifikacija, a iskusni stručnjak se nada da "orlovi" neće ponoviti greške iz prethodnih ciklusa i da će i u zvaničnim mečevima nastaviti sa dobrim rezultatima iz tri pripremna na kojima se upoznao sa karakteristikama igrača.

- Sve su važne utakmice, a ova je najbitnija u ovom momentu. Igrači su pokazali da imaju veliku želju da igraju za državni grb, da se bore i budu na svom nivou. Dobro smo analizirali Irce, znamo ih, na nama je da dobro spremimo meč. Bez publike ne možemo ništa, kada vidimo kakvu podršku ima Crvena zvezda, ali i rivali iz naše grupe, verujem da ćemo tako i mi. Neophodna nam je podrška sa tribina - rekao je Muslin.

Problem selektoru mogla bi predstavljati činjenica da nemali broj igrača ima minimalnu ili nikakvu minutažu u svojim klubovima na početku sezone.

- Ne možemo sada da kukamo i ne možemo da razmišljamo o tome. Onih 11 igrača koji izađu na teren moraju dati maksimum i pokušati da naprave dobar rezultat kako bismo ove kvalifikacije krenuli na dobar način, a ne da odmah sebe izbacimo - rekao je kapiten Branislav Ivanović.

Defanzivac Čelzija zna i recept za pobjedu.

- Euforija je dobra, prija nam ovaj ambijent, ali treba da budemo oprezni. Mislim da u ovom trenutku moramo biti koncentrisani 100 odsto i ne dozvoliti da ispadnemo iz ritma koje nam je potreban za početak kvalifikacija - rekao je Ivanović.

Osim Srbije, u grupi D još su Austrija, Moldavija, Vels i Gruzija.

Matić i Kolarov

Zbog zarađenih suspenzija na meču protiv Albanije, uvodne utakmice propustiće Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov.

- Matić je došao, dok će Kolarov biti sa nama od četvrtka. Pep Gvardiola ga nije pustio ranije - rekao je Muslin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana