Orlovi ostali i bez Kuzmića

Agencije
Orlovi ostali i bez Kuzmića

Beograd - Centar NBA ligaša Golden Stejt Voriorsa, Dobojlija Ognjen Kuzmić (213, 23), najverovatnije neće moći da igra na Mundobasketu zbog naprsnuća potkoljenične kosti, a u velikim problemima je i nova nada srpske košarke Nemanja Dangubić.

Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević pojasnio je sa kakvim su se problemima susrela ova dva igrača.

- Kuzmić ima uzdužno naprsnuće bočne potkolenične kosti. Došao je na Kopaonik da se svima predstavi, igračima pre svega. Krivo mi je, jer je zanimljiv igrač, bilo bi dobro da uz naše velike centre na teren prenese energiju, snagu, visinu -  rekao je, između ostalog, Đorđević za "Sportski žurnal", dodavši da je u ovom trenutku odgovor na pitanje može li Kuzmić da se oporavi do početka Svetskog prvenstva - "skoro 100 odsto ne".

Kada je o Dangubiću riječ, selektor smatra da su male šanse da će zaigrati na prvenstvu svijeta.

- Dangubić ima problem sa kolenom. Samo je prvi dan trenirao i koleno je počelo da mu otiče. Sve usled napora i leta koje je proveo tako kako je proveo. Šteta. I za njega i za mene. Voleo bih da sam ga video na terenu. Međutim, on je momak koji zna i oseća šta znači ovaj dres. Njegova budućnost se zna gde je i šta je - rekao je, između ostalog, Đorđević.

Na Mundobasketu u Španiji Srbija će u okviru grupe A igrati sa Egiptom (30. avgusta), Francuskom (31. avgusta), Iranom (1. septembra), Brazilom (3. septembra) i domaćinom Španijom (4. septembra).

"Orlove" 27. jula čeka prva utakmica, i to u Kragujevcu protiv B reprezentacije Srbije.

Naknadni pozivi

Đorđević je zbog novonastale situacije pomenuo i da postoji mogućnost nekih naknadnih poziva.

- Videćemo. Analiziramo, od srede uveče smo počeli da razmišljamo o tome, jer je i Krstić još uvek u posebnom programu dok ne uđe u neki ritam. Mislim da će on u sledećih sedam do deset dana biti u punom trenažnom procesu, ako ne i ranije. Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude atletski još spremniji i on to zna - istakao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana