“Orlovi” jure dvije pobjede za prvo mjesto

Glas Srpske
“Orlovi” jure dvije pobjede za prvo mjesto

Novi Sad - Pobjede u preostale dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo donijeće Srbiji prvo mjesto u grupi, a prvi ispit imaće sutra od 17 časova protiv Gruzije u Tbilisiju, dok će Njemačku ugostiti tri dana kasnije u Novom Sadu.

“Orlovi” imaju skor 3/1 i jedini poraz doživjeli su od “pancera”, dok je selektor srpskog tima Aleksandar Đorđević za ovu akciju odabrao 14 košarkaša, među kojima nema Dejana Davidovca i Alekse Radanova.

- Davidovca smo pustili ranije jer vuče probleme s upalom tetiva. Bitno je da to sanira sledeći mesec i bude spreman za Kinu, gde imamo dva turnira, na kojima će igrati B reprezentacija, igrači koje želimo da proverimo i uključimo u sistem. U interesu nam je da nam se tada priključi i zanimljiv je da pokrije pozicije 3-4. Radanov je priključen mladoj reprezentaciji - rekao je Đorđević.

Tokom priprema u Novom Sadu odigrali su dvije kontrolne utakmice protiv Irana, iza zatvorenih vrata, dok igrači nisu stizali u isto vrijeme.

- Svi igrači daju sve o sebe, radna atmosfera je izuzetna, shvatili su da samo tim pristupom možemo da dođemo do pobeda. Gruzija je jako bitna utakmica i biće posebno teško s obzirom na sastav i protivnika koji će želeti pobedu i protiv nas i protiv Austrije. Šengelija ima izuzetnu sezonu iza sebe, ima tu i ostalih koji su dobri. Nemačka sa velikim entuzijazmom igra, dolazi samo bez Tajsa. Žal sa moje strane što ne možemo na parket da pošaljemo sve najbolje igrače. Ali, oni koji mogu i hoće su onih 12 koji će igrati i tako pristupamo svemu - kazao je Đorđević.

Postoje problemi sa povredama, kod Jelovca i Gagića je problem skočni zglob.

- Jelovac se povredio u sredu naveče i nadam se da nije ozbiljno jer je izuzetno bitan šraf našeg mehanizma. Igra na poziciji krilnog centra i može fizički da odgovori igračima poput Šengelije i Bencinga, koji su dominantni kod rivala. Gagića takođe muči skočni zglob. Nije odradio trening posle meča s Iranom. Milutinov ima mali problem koji je dobio na utakmici. Imao je dobru sezonu, ali i probleme s upaljenim kolenom. Došao je sa puno volje i entuzijazma. Dobro trenira, igrao je protiv Irana, čeka ga meč u Novom Sadu i biće mu to dodatni motiv - istakao je Đorđević.

Dobra vijest za njega je povratak u ekipu Bobana Marjanovića.

- Moći ćemo da računamo na Marjanovića. Vratio se 24. i od 25. je u trenažnom procesu. Fale mu utakmice i takmičarska forma. S obzirom na specifičnost njegove sezone i uloge, ne verujem da je u maksimalnoj formi, ali znamo da će dati sve od sebe. Na nama je da vidimo koliko će ti parametri i zahtevi biti dobri. Fizički je na zavidnom nivou - dodao je Đorđević.

Košarkaši

Srbiju će u naredne dvije utakmice predstavljati sljedeći igrači: Marko Simonović, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Vasilije Micić, Đorđe Gagić, Stevan Jelovac, Stefan Peno, Aleksa Avramović, Ilija Đoković, Dejan Todorović, Ognjen Dobrić i Nikola Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana