Операција Рио почиње 15. јуна

Агенције
Операција Рио почиње 15. јуна

Београд - Кошаркашка репрезентација Србије окупиће се средином јуна, када ће започети операцију Рио де Жанеиро.

"Орлови" ће покушати да изборе наступ на Олимпијским играма, први од 2004. године, када се нису прославили под именом Србија и Црна Гора. Посљедњу медаљу као СР Југославија (сребро) освојили су на Играма у Атланти 1996. године. Селектор Александар Ђорђевић и његов помоћник Јовица Антонић до детаља су разрадили план припрема националног тима.

- Окупљање је 15. јуна у Београду и тренираћемо у "Комбанк арени". Размишљали смо да једну или две пријатељске утакмице одиграмо ван главног града, али се одустало од тога због чињенице да нећемо више од шест тренинга одрадити у комплетном саставу - изјавио је Антонић.

Он је додао да под тим не рачуна вријеме за опоравак играча који наступају у Европи, плус оне који играју у НБА лиги, јер клупске сезоне дуго трају - додао је Антонић.

Према његовим ријечима, већ дуго скенирају кандидате за репрезентацију и састав се мање-више зна.

- Позив ће добити сви који су били у прошлој акцији Евробаскета, као и тројица или четворица нових момака који се истичу ове сезоне - објаснио је помоћник селектора Ђорђевића.

"Орлови" ће одиграти три припремна меча. Са селекцијом Француске састаће се у Паризу 21. јуна током тродневног боравка у тој земљи, реванш је заказан за 25. јун у Србији, као и сусрет са Грчком три дана касније. Србија ће квалификациони турнир за Олимпијске игре играти од 4. до 9. јула. У групи А, осим "орлова", такмичиће се Ангола и Порторико, док су у групи Б Чешка, Летонија и Јапан. Само побједник турнира стећи ће право наступа на ОИ у Рио де Жанеиру, од 5. до 21. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана