Ognjen Ožegović fudbaler Partizana za Glas Srpske: Nisam čuo nijednu prozivku sa tribina

Dušan Repija
Ognjen Ožegović fudbaler Partizana za Glas Srpske: Nisam čuo nijednu prozivku sa tribina

Beograd - Ognjen Ožegović iz meča u meč dokazuje da je pravo rješenje za napad Partizana, o čemu govori i šest golova na njegovom kontu u 17 mečeva, a ne treba da zaboravimo da je neke mečeve počinjao na klupi.

Posljednji pogodak jedan je od važnijih, jer je njim trasirao put "crno-bijelima" ka pobjedi nad Zemunom u samom finišu meča i spriječio da Crvena zvezda odmakne više od četiri boda.

- Bila je vrlo teška utakmica, pogotovo što je teren bio jako loš, a Zemun ekipa koja se branila sa pet, ponekad i šest igrača u posljednjoj liniji. Jako teško smo probili njihov bedem, ali mislim vrlo zasluženo - rekao je Ožegović za "Glas Srpske".

U Partizan je stigao na samom kraju prelaznog roka, a njegov dolazak na nož je dočekao dio navijača koji ne može da mu oprosti što nije krio da je deklarisani navijač Crvene zvezde.

- Mislim da su mediji tu odigrali ključnu ulogu i previše naduvali priču. Od kada sam došao nisam čuo nijednu prozivku sa tribina na moj račun, a igrom i zalaganjem trudim se da opravdam poziv Partizana. Mnogo vremena provodim sa najiskusnijim Sašom Ilićem, Zoranom Tošićem i Vladimirom Stojkovićem i svaki njihov savjet mnogo mi znači. Prezadovoljan sam svojim učinkom, ali zasluge idu na račun cijele ekipe i atmosfere u timu - istakao je napadač ponikao u Kozari iz Gradiške.

U Partizan je došao kao zamjena za Uroša Đurđevića, koji je prošle sezone postigao 24 gola, ali on na to ne gleda baš tako.

- Apsolutno nemam nikakav pritisak da moram biti kao on. Cenim Đuku, kao igrača, dobri smo i prijatelji privatno, ali ja sam to što jesam, ne želim da me porede sa drugima. Njegov učinak je za svaku pohvalu, praktično je nosio Partizan na leđima, ali ja imam svoj pravac - naglasio je Ožegović.

Mnogo navijača, ali i javnost nisu baš zadovoljni igrama "crno-bijelih" iako su rezultati dosta solidni. Ponekad se čuju i zvižduci grupe navijača sa istočne tribine te povici treneru "Đukiću, odlazi".

- Da sam na mjestu navijača ne bih tražio da trener ode. On je u klubu tek tri mjeseca, ima našu podršku, dobro radimo i mislim da ćemo biti sve bolji. Svjesni smo da igra nije bajna, znamo šta se od nas očekuje pa smatram da bi utakmica sa Zemunom mogla biti prekretnica u pozitivnom smislu - rekao je Ožegović.

Poslije tri meča u Ligi Evrope Partizan ima velike šanse da prezimi u Evropi.

- Dočekujemo Skenderbeg i Jang Bojs, ekipe koje smo mogli savladati i u prvim mečevima. Nadamo se najboljem, a mislim da imamo kvalitet za dvije pobjede - rekao je Ožegović.

Lakše sa Tavambom

Na nekim mečevima bio je sam u vrhu napada, a ponekad u tandemu sa Leandreom Tavambom.

- Lakše mi je kada igram sa Tavambom. Dobro se razumijemo i nadopunjujemo i mislim da ćemo u nastavku sezone biti još ubojitiji - rekao je Ožegović.

Epizoda u Kini

Za momka, koji ima tek 23 godine, prilično je iskusan, jer je promijenio devet klubova u Srbiji, a imao je i epizodu u kineskom Čangčungu.

- Iz nekih klubova nosim lijepa, iz nekih ne toliko lijepa iskustva, ali mi je sve pomoglo da brže odrastem. Oprobao sam se u Kini, nije bilo loše, ali sam želio da sa vratim i dokažem u Srbiji. Mogao sam i dalje da budem tamo, niko me nije otjerao, ali sam imao želju da se vratim i mislim da nisam pogriješio - rekao je Ožegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana