Огњен Ожеговић фудбалер Партизана за Глас Српске: Нисам чуо ниједну прозивку са трибина

Душан Репија
Огњен Ожеговић фудбалер Партизана за Глас Српске: Нисам чуо ниједну прозивку са трибина

Београд - Огњен Ожеговић из меча у меч доказује да је право рјешење за напад Партизана, о чему говори и шест голова на његовом конту у 17 мечева, а не треба да заборавимо да је неке мечеве почињао на клупи.

Посљедњи погодак један је од важнијих, јер је њим трасирао пут "црно-бијелима" ка побједи над Земуном у самом финишу меча и спријечио да Црвена звезда одмакне више од четири бода.

- Била је врло тешка утакмица, поготово што је терен био јако лош, а Земун екипа која се бранила са пет, понекад и шест играча у посљедњој линији. Јако тешко смо пробили њихов бедем, али мислим врло заслужено - рекао је Ожеговић за "Глас Српске".

У Партизан је стигао на самом крају прелазног рока, а његов долазак на нож је дочекао дио навијача који не може да му опрости што није крио да је декларисани навијач Црвене звезде.

- Мислим да су медији ту одиграли кључну улогу и превише надували причу. Од када сам дошао нисам чуо ниједну прозивку са трибина на мој рачун, а игром и залагањем трудим се да оправдам позив Партизана. Много времена проводим са најискуснијим Сашом Илићем, Зораном Тошићем и Владимиром Стојковићем и сваки њихов савјет много ми значи. Презадовољан сам својим учинком, али заслуге иду на рачун цијеле екипе и атмосфере у тиму - истакао је нападач поникао у Козари из Градишке.

У Партизан је дошао као замјена за Уроша Ђурђевића, који је прошле сезоне постигао 24 гола, али он на то не гледа баш тако.

- Апсолутно немам никакав притисак да морам бити као он. Ценим Ђуку, као играча, добри смо и пријатељи приватно, али ја сам то што јесам, не желим да ме пореде са другима. Његов учинак је за сваку похвалу, практично је носио Партизан на леђима, али ја имам свој правац - нагласио је Ожеговић.

Много навијача, али и јавност нису баш задовољни играма "црно-бијелих" иако су резултати доста солидни. Понекад се чују и звиждуци групе навијача са источне трибине те повици тренеру "Ђукићу, одлази".

- Да сам на мјесту навијача не бих тражио да тренер оде. Он је у клубу тек три мјесеца, има нашу подршку, добро радимо и мислим да ћемо бити све бољи. Свјесни смо да игра није бајна, знамо шта се од нас очекује па сматрам да би утакмица са Земуном могла бити прекретница у позитивном смислу - рекао је Ожеговић.

Послије три меча у Лиги Европе Партизан има велике шансе да презими у Европи.

- Дочекујемо Скендербег и Јанг Бојс, екипе које смо могли савладати и у првим мечевима. Надамо се најбољем, а мислим да имамо квалитет за двије побједе - рекао је Ожеговић.

Лакше са Тавамбом

На неким мечевима био је сам у врху напада, а понекад у тандему са Леандреом Тавамбом.

- Лакше ми је када играм са Тавамбом. Добро се разумијемо и надопуњујемо и мислим да ћемо у наставку сезоне бити још убојитији - рекао је Ожеговић.

Епизода у Кини

За момка, који има тек 23 године, прилично је искусан, јер је промијенио девет клубова у Србији, а имао је и епизоду у кинеском Чангчунгу.

- Из неких клубова носим лијепа, из неких не толико лијепа искуства, али ми је све помогло да брже одрастем. Опробао сам се у Кини, није било лоше, али сам желио да са вратим и докажем у Србији. Могао сам и даље да будем тамо, нико ме није отјерао, али сам имао жељу да се вратим и мислим да нисам погријешио - рекао је Ожеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана