Огњен Ожеговић: Звезда некоректна

Данијел Радујковић
Огњен Ожеговић: Звезда некоректна

Београд - Црвена звезда испала је некоректна према мени и најбоље је да смо се растали. Свој сан сам испунио, дебитовао у "црвено-белом" дресу и боље је да се овако завршило, ако већ није било перспективе за мене на "Маракани".

Изјавио је ово за "Глас Српске" дојучерашњи фудбалер Црвене звезде Огњен Ожеговић, робусни центарфор, који је рођен у Републици Српској, тачније Градишци.

Казао је да ће каријеру наставити у неком клубу у Србији и да му прија интересовање појединих клубова.

Чуо сам да су се за мене распитивали и појединци из бањалучког Борца, али повратак на Градски стадион биће могућ једног дана при крају каријере. Сада су моја размишљања окренута у другом правцу - додао је Ожеговић.

Он је као омладинац дошао у редове Црвене звезде, али није добио праву прилику да се докаже. Одиграо је само четири меча за први тим, а клубу је опростио дуг од 15.000 евра.

- Разлог раскида уговора је што ми дугују много пара. Други разлог је и то што сам имао неколико понуда из иностранства, али је Звезда тражила велико обештећење и морао сам да их тужим, да бих могао на љето да идем. Већ сам рекао да сам остварио снове дебитујући за Звезду, али су ме људи у управи разочарали. Нису били коректни и нису ме пустили у иностранство - казао је Ожеговић.

Он ће сљедећу полусезону наступати за неког суперлигаша. Има доста понуда, а већ идуће сезоне одлази у иностранство и има договор са једним клубом, чије има није желио да открије.

- Доста клубова из Србије жели ме види у својим редовима: Рад, Војводина, Чукарички... Сада ми је циљ само да одиграм шест мјесеци и то без уговора и да на љето идем у иностранство. Већ имам договор за прелаз, а желим до љетног прелазног рока да играм и да будем у што бољој форми - додао је Ожеговић.

Током боравка у редовима Црвене звезде Ожеговић је доста времена проводио на позајмицама у разним клубовима у Србији. Током 2012. године играо је за Банат из Зрењанина, гдје је забиљежио 14 наступа и постигао један погодак. Прошлу полусезону играо је за Вождовац, гдје имао осам наступа уз једа гол.

- Добро су ми дошле те утакмице, а надам се да ће их на прољеће бити још више - закључио је Ожеговић.

Амбасадор спорта РС

Огњен Ожеговић је поникао у Козари. Носио је и дрес бањалучког Борца. Као члан омладинске селекције Србије, која је прошле године у Литванији постала првак Европе, на крају прошле године добио је признање за амбасадора спорта Републике Српске у акцији "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана