Ognjen Kuzmić, centar reprezentacije Srbije: Rad u SAD i Evropi mnogo se razlikuje

Agencije
Ognjen Kuzmić, centar reprezentacije Srbije: Rad u SAD i Evropi mnogo se razlikuje

Kranjska Gora - Srpski centar Ognjen Kuzmić prvi put sa reprezentacijom odrađuje pripreme za neko takmičenje i istakao je da se sistem rada mnogo razlikuje u odnosu na SAD gdje je proveo posljednje dvije godine.

- Super je, zaista. Radimo jako, spremamo se, to je jedino što sada i možemo da radimo. Ritam treninga je žestok. Dosta se razlikuje u odnosu na prethodne dvije godine u Americi, ali dobro, spreman sam za veliki izazov - izjavio je Kuzmić.

Njemu je istekao dvogodišnji ugovor sa NBA ekipom Golden Stejta koji Voriorsi nisu željeli da produže, a odmah je reagovao Panatinaikos koji ga je doveo u svoje redove gdje će sarađivati sa selektorom "orlova" Aleksandrom Đorđevićem.

- Sada smo počeli lijepu saradnju ovdje, a onda ćemo nastaviti i u Panatinaikosu. Zadovoljan sam jako zbog toga što sam potpisao ugovor sa atinskim klubom, samo se nadam da ću dobiti šansu da igram, što je u ovom trenutku i najvažnije. Raduje me to što ću igrati u jednom od najjačih evropskih klubova, što ću igrati Evroligu. Sve je stvarno savršeno - rekao je Kuzmić.

Njegovom nekadašnjem saigraču iz Voriorsa Nemanji Nedoviću treninzi na Kranjskoj Gori nisu strani pošto se tu sa reprezentacijom spremao za Evrobasket 2013. godine.

- Mnogo se radujemo utakmici. Malo je dosadan ovaj prvi deo bez prave igre. Jedva čekamo da počnemo i nadamo se da ćemo  biti uspešni. Sada slede utakmice i zanimljiviji deo, ali nećemo se sigurno opuštati već nastavljamo u istom ritmu - izjavio je Nedović.

O tome kako su izgledale bazične pripreme srpskog tima Nedović je rekao.

- Nismo izlazili napolje. Selektor praktikuje da kondiciju stičemo s loptom i to je mnogo lakše za nas igrače jer je zanimljivije i brže - kazao je Nedović.

Srbija je sinoć igrala prvu kontrolnu utakmicu protiv Mađarske, a danas će odigrati i drugu samo zatvorenog tipa.

Bjelica u pogonu

Novi krilni centar Minesote Nemanja Bjelica može da počne da radi u punom ritmu sa reprezentacijom Srbije na pripremama za Evrobasket u Berlinu i Lilu.

- Odradili smo ovaj, što se kaže, bazični deo priprema jako dobro, ja sam doduše malo zakasnio, bio sam u nekom posebnom režimu zbog NBA pravila koje već znate tako da sam s nestrpljenjem čekao da se priključim ekipi i sad mogu da treniram ceo trening - rekao je Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana