Одморне Српкиње чекају четвртфинале

Agencije
Одморне Српкиње чекају четвртфинале

Баку - Одбојкашице Србије пласирале су се у четвртфинале Европског првенства, јер су већ након два меча имале осигурано прво мјесто у групи Д захваљујући побједама над Холандијом и Чешком, па меч против Белгије није имао резултатски значај, али су за изабранице Зорана Терзића,

Сљедећи меч Српкиње играју тек у четвртак, јер другопласиране и трећепласиране екипе разигравају за четвртфинале. Србија иде на побједника дуела друге екипе из групе Б и треће из групе Ц. Послије три утакмице у три дана биће помало необично да се адаптирају на дужу паузу, јер је сигурно да овако растрзан распоред утакмица не прија српским одбојкашицама. Након побједе против Белгије, пала је и Холандија која није имала никакву шансу против расположених противница.

- Меч против Холандије прва је утакмица после дужег времена коју смо одиграли можда близу нашег најбољег нивоа. Радују ме не само тактички и технички елементи, већ пре свега мотив и жеља који су условили овакав резултат - рекао је Терзић.

Најбоља српска одбојкашица Тијана Бошковић дочекала је првенство у одличној форми. Млада Билећанка била је немилосрдна према Холанђанкама и освојила је импресивних 27 пеона. Када је српски коректор у елементу онда нема одбране, а поред Бошковићеве добру партију пружила је и Брчанка Бранкица Михајловић са 14 освојених поена.

- Била је то сјајна утакмица на којој смо играле боље него против Чешке. Мислим да смо победили најбољег противника у групи. Обезбедиле смо четвртфинале што је фантастична ствар - рекла је Бошковићева.

Континуитет освајања медаља

Женска одбојкашка репрезентација Србије има континуитет освајања медаља на великим такмичењима. Прошле године су биле сребрне на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и бронзане на Свјетском првенству у Јапану. Годину раније у истој земљи дошле су до сребра у Свјетском купу, као и бронзе на Европском првенству у Холандији и Белгији. Ове сезоне донијеле су бронзу за гран прија у Кини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана