Odlična Zvezda sa 2:0 ide na revanš u Prag VIDEO

Tanjug
Odlična Zvezda sa 2:0 ide na revanš u Prag VIDEO

Beograd - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradub Spartu iz Praga 2:0 (1:0), u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i napravili veliki korak prema narednoj fazi.



Pred 32.816 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" izabranici Vladana Milojevića odigrali su najbolju evropsku utakmicu posljednjih godina i malo je nedostajalo da steknu i ubjedljiviju prednost.

Golove su postigli Ričmond Boaći u 13. i Gelor Kanga u 66. minutu, sjajnim udarcem sa 20 metara.

Revanš meč na programu je narednog četvrtka u Beogradu.

Navijači Sparte: Kosovo! Delije: Srbija!

Fudbaleri Crvene zvezde i Sparte počeli su utakmicu uz pjesmu sa sjevera koreografiju koja je pokrila čitavu sjevernu tribinu stadiona "Rajko Mitić".

Tri boje srpske zastave i motiv Kosova i Metohije pokrili su sjever, a stadionom se orila melodija pjesme "Oj Kosovo, Kosovo".

Tome je sredinom prvog poluvremena dodato i sada već prepoznatljivo "UEFA mafija, Kosovo je Srbija" kada Zvezda igra evropske mečeve.

U jednom trenutku je istaknut i transparent, "Kosmet je srpski i ničiji više, u Ustavu piše i ne sme da se briše", crveno-bijelima se u naizmeničnom skandiranju "Kosovo-Srbija" u poluvremenu pridružila i grupa od dvestotinak navijača gostiju.

Navijači Sparte su i inače poznati po tome da ne priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine.

Klub iz Ljutice Bogdana je do sada više puta ispaštao i plaćao kazne zbog navijanja, ali Delije nastavljaju svoju borbu sa Evropskom kućom fudbala.

Prošli put je Zvezda platila kaznu zbog vređanja LGBT populacije tokom meča sa Florijanom, pa je sjever na revanšu protiv Irtiša bio prazan. Pristalice crveno-bijelih su tada napravile presedan i preselile se na jug.

Možda ovog puta UEFA progleda kroz prste Zvezdi, ali je izvijesno da neće Partizanu zbog incidenata na utakmici sa Olimpijakosom. "Grobari" su flašama gađali igrače iz Pireja, a pod nogama Marka Marina je pukla i petarda prilikom izvođenja kornera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana