Obradović: Kaznili Viću, a Agasi se drogirao

B92
Obradović: Kaznili Viću, a Agasi se drogirao

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović kaže da je jedva dočekao konferenciju za medije kako bi govorio o nepravdi nanijetoj Viktoru Troickom.

Od aprila 2013. godine Troicki nije igrao u Dejvis kupu, skoro dvije godine pauze uzrokovane suspenzijom zbog kršenja antidoping pravila.

"Ne volim kada ga pitaju to za dve godine, a niko da spomene da je bio i ostaće sportista koji je najstrože kažnjen u istoriji svetskog sporta. Nešto što je presedan. A organizacija za koju i danas igra donosi ovakve odluke. Publika širom svega gleda njegove mečeve, a mi preko ogromne stvari prelazimo olako, kao da je bio na godišnjem odmoru na Maldivima i zbog toga nije igrao", počeo je Obradović priču.

"Zbog toga je ovo još veća pobeda. Neverovatno je šta je uradio. Kada se vraćao u vrh, Agasi je imao silne specijalne pozivnice i mnoge koje su radili za njega, onda je posle karijere priznao da se drogirao i niko nije rekao nijednu reč, a Viktor kao da se nije desio. Vića i svi me zaustavljaju da ne pričam i jedva sam čekao da to izgovorim i ogorčen sam na one za koje radimo. Oni u treninzima i putovanjima su stvorili ATP i ITF i onda su bili sklonjeni. Imao sam potrebu da ovo kažem da čujete nekoliko reči i o tome", dodao je selektor u emotivnom izlaganju nakon čega je uslijedio zagrljaj sa Viktorom.

Srbija poslije prvog dana vodi 2-0, ali Obradović kaže da opuštanja nema

"Daleko je taj treći poen, moramo da se fokusiramo na naredni dan. Radimo ozbiljan posao, nije nam cilj samo ovaj meč, ideja i vizija jeste nova titula. Ovo je odlična generacija, Janka čekamo da se što pre vrati, a i proširili smo tim novim igračima. Da vas podsetimo, ovo je deveta sezona da smo među 16 najboljih na svetu, čestitam ovim momcima", objasnio je Obradović, a onda su Viktor i on skoro uglas poručili: "Jankela nam fali, vrati se, Janko".

Selektor je rekao da mora da se cijeni koliko srpski teniseri žrtvuju.

"Važna mi je ta energija, to je zaista retkost. Pogledajte Švajcarce, posle osvajanja ko je prijavljen i koliko su spremni da se žrtvuju za svoju zemlju (Federer i Vavrinka ne igraju prvo kolo ove godine), a mi smo presedan. Imamo pravo blago", zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana