Obrad Tomić, centar Partizana za Glas Srpske: Ne mogu da iskočim iz svoje kože

Ivan Dragičević
Obrad Tomić, centar Partizana za Glas Srpske: Ne mogu da iskočim iz svoje kože

Beograd - Povreda ramena onemogućila je Obrada Tomića da navijačima Partizana pokaže sve što umije i pomogne saigračima da lakše prebrode komplikovane trenutke, jer će do kraja sezone izbivati sa terena.

Kršni Gačanin nije imao sreće, kada je došao na veliku pozornicu u dresu najtrofejnijeg kluba na ovim prostorima morao je da se pomiri sa teškom povredom. Nikada nije lako prihvatiti toliku pauzu, ali to je jedino racionalno rješenje.

- Nadam se da ću biti spreman za sljedeću sezonu, za sada sve ide nekim tokom koji zahtijeva strpljenje. Slijedi operacija potom i oporavak. Teško se mirim sa situacijom, gledam saigrače, a ne mogu da pomognem. Ne mogu pobjeći iz svoje kože, momci se bore, svim srcem sam uz njih kada tijelom nisam u mogućnosti - rekao je Tomić za "Glas Srpske".

Ljetos je potpisao ugovor na tri godine kao velika želja bivšeg trenera Miroslava Nikolića. Serija loših rezultata označila je da je vrijeme za promjenu, klupu je preuzeo Nenad Čanak, a Nikolić se vratio u Dinamik.

- Nisam se nadao ovakvim okolnostima, očekuje me razgovor sa Čankom o narednim planovima. Nadam se da ću kada budem spreman uspjeti da se izborim za šansu, uostalom da pokažem zašto sam doveden. Prvo želim da me zdravlje posluži, a poslije je na meni - rekao je Tomić.

Novi trener donio je drugačije principe. Veliki problem Nikolićevog Partizana bila je odbrana i zbog toga su bila najbrojnija spočitavanja na račun iskusnog stratega. Stvari su sada nešto drugačije iako "crno-bijeli" nemaju gotovo nikakve šanse za plasman u plej-of ABA lige.

- Promijenili smo stil, prilagodili se nekim Čankovim principima. Bilo je uspona i padova, dosta promjena u ekipi, ali ne gubim nadu i pozitivno razmišljam. Moji saigrači će pronaći način da sezonu završe kako treba - kazao je Gačanin.

Selektor BiH Duško Vujošević prepoznao je njegov kvalitet i Tomić je veoma dobrim igrama u kvalifikacijama za Svjetski kup u Kini opravdao njegovo povjerenje. Propustiće naredne utakmice, a BiH krajem mjeseca očekuju mečevi sa Belgijom i Rusijom iz kojih bi mogla mnogo da profitira.

- Biće teško, pogotovo protiv Rusije u Permu. Voljni momenat sigurno će biti na nivou, motiv i spremnost nikada nisu dovedeni u pitanje. Vjerujem u ekipu i siguran sam da će se boriti svih 40 minuta u oba susreta kako bi napravili dobar rezultat - dodao je Tomić.

Gatački tandem

Zajedno sa Nemanjom Gordićem trebalo je da predstavlja tandem Gačana u reprezentaciji BiH i sigurno je da bi sugrađani bili nezgodna konekcija za sve rivale u kvalifikacijama.

- Velika je čast za Gacko što ima dva igrača u najboljoj selekciji. Nažalost, trenutno sam u situaciji da prvo razmišljam o oporavku pa tek onda o terenu - izjavio je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana