Обрад Томић, центар Партизана за Глас Српске: Не могу да искочим из своје коже

Иван Драгичевић
Обрад Томић, центар Партизана за Глас Српске: Не могу да искочим из своје коже

Београд - Повреда рамена онемогућила је Обрада Томића да навијачима Партизана покаже све што умије и помогне саиграчима да лакше преброде компликоване тренутке, јер ће до краја сезоне избивати са терена.

Кршни Гачанин није имао среће, када је дошао на велику позорницу у дресу најтрофејнијег клуба на овим просторима морао је да се помири са тешком повредом. Никада није лако прихватити толику паузу, али то је једино рационално рјешење.

- Надам се да ћу бити спреман за сљедећу сезону, за сада све иде неким током који захтијева стрпљење. Слиједи операција потом и опоравак. Тешко се мирим са ситуацијом, гледам саиграче, а не могу да помогнем. Не могу побјећи из своје коже, момци се боре, свим срцем сам уз њих када тијелом нисам у могућности - рекао је Томић за "Глас Српске".

Љетос је потписао уговор на три године као велика жеља бившег тренера Мирослава Николића. Серија лоших резултата означила је да је вријеме за промјену, клупу је преузео Ненад Чанак, а Николић се вратио у Динамик.

- Нисам се надао оваквим околностима, очекује ме разговор са Чанком о наредним плановима. Надам се да ћу када будем спреман успјети да се изборим за шансу, уосталом да покажем зашто сам доведен. Прво желим да ме здравље послужи, а послије је на мени - рекао је Томић.

Нови тренер донио је другачије принципе. Велики проблем Николићевог Партизана била је одбрана и због тога су била најбројнија спочитавања на рачун искусног стратега. Ствари су сада нешто другачије иако "црно-бијели" немају готово никакве шансе за пласман у плеј-оф АБА лиге.

- Промијенили смо стил, прилагодили се неким Чанковим принципима. Било је успона и падова, доста промјена у екипи, али не губим наду и позитивно размишљам. Моји саиграчи ће пронаћи начин да сезону заврше како треба - казао је Гачанин.

Селектор БиХ Душко Вујошевић препознао је његов квалитет и Томић је веома добрим играма у квалификацијама за Свјетски куп у Кини оправдао његово повјерење. Пропустиће наредне утакмице, а БиХ крајем мјесеца очекују мечеви са Белгијом и Русијом из којих би могла много да профитира.

- Биће тешко, поготово против Русије у Перму. Вољни моменат сигурно ће бити на нивоу, мотив и спремност никада нису доведени у питање. Вјерујем у екипу и сигуран сам да ће се борити свих 40 минута у оба сусрета како би направили добар резултат - додао је Томић.

Гатачки тандем

Заједно са Немањом Гордићем требало је да представља тандем Гачана у репрезентацији БиХ и сигурно је да би суграђани били незгодна конекција за све ривале у квалификацијама.

- Велика је част за Гацко што има два играча у најбољој селекцији. Нажалост, тренутно сам у ситуацији да прво размишљам о опоравку па тек онда о терену - изјавио је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана