Novak pred start USO: Nisam još na 100%

B92
Novak pred start USO: Nisam još na 100%

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković kaže da još uvijek nije u potpunosti zaliječio povredu ručnog zgloba.

U ponedeljak u Njujorku počinje posljednji Gren slem sezone na kojem Novak brani titulu, a rival u prvom kolu biće mu Jirži Janovič.

Srpski teniser otkrio je da je nekoliko dana pred start Olimpijskih igara u Riju zadobio povredu zgloba lijeve ruke, a u prvom kolu u Brazilu pobedio ga je Huan Martin del Potro koji je upravo sa tom povredom imao mnogo problema u karijeri.

„Nisam još na 100%, ali bližim se tome. Još je ostalo nekoliko dana do početka turnira. Nadam se da ću u ponedeljak, kada sve počne, biti spreman“, rekao je Novak i dodao da još nije pogledao žreb:

„Možda ću kasnije pogledati kada budem sam“, rekao je srpski teniser uz osmijeh.

Od ove godine na centralnom terenu na US openu biće i pokretni krov u slučaju kiše, a Novak kaže da mu ne bi smjetalo kada bi ceo turnir odigrao u zatvorenim uslovima. Dodaje i da se mnogo potrošio na Rolan Garosu.

"Dao sam sve na osvajanje Rolan Garosa, to mi je uzelo dosta energije. Odraz toga je poraz na Vimbldonu, to je bio veliki šok za mene. Nekoliko dana uoči početka turnira u Riju povredio sam zglob. Bio je to drugi šok. Ali, to je život."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana