Новак пред старт УСО: Нисам још на 100%

Б92
Новак пред старт УСО: Нисам још на 100%

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић каже да још увијек није у потпуности залијечио повреду ручног зглоба.

У понедељак у Њујорку почиње посљедњи Грен слем сезоне на којем Новак брани титулу, а ривал у првом колу биће му Јиржи Јанович.

Српски тенисер открио је да је неколико дана пред старт Олимпијских игара у Рију задобио повреду зглоба лијеве руке, а у првом колу у Бразилу победио га је Хуан Мартин дел Потро који је управо са том повредом имао много проблема у каријери.

„Нисам још на 100%, али ближим се томе. Још је остало неколико дана до почетка турнира. Надам се да ћу у понедељак, када све почне, бити спреман“, рекао је Новак и додао да још није погледао жреб:

„Можда ћу касније погледати када будем сам“, рекао је српски тенисер уз осмијех.

Од ове године на централном терену на УС опену биће и покретни кров у случају кише, а Новак каже да му не би смјетало када би цео турнир одиграо у затвореним условима. Додаје и да се много потрошио на Ролан Гаросу.

"Дао сам све на освајање Ролан Гароса, то ми је узело доста енергије. Одраз тога је пораз на Вимблдону, то је био велики шок за мене. Неколико дана уочи почетка турнира у Рију повредио сам зглоб. Био је то други шок. Али, то је живот."

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана