Новак: Иза мене је тежак период, научио сам лекцију

Глас Српске
Новак: Иза мене је тежак период, научио сам лекцију

Српски тенисер Новак Ђоковић радује се повратку на терен гдје ће на турниру у Дохи заиграти послије шест мјесеци паузе.

Новак ће у петак, око 16 часова по средњоевропском времену, играти против побједника меча између Роберта Баутисте Агута и Андреја Рубљова на егзибиционом турниру у Абу Дабију.

Бивши први рекет свијета у интервјуу за "Спорт360" говорио је периоду када је због повреде морао да одсуствује са терена.

"Иза мене је био узбудљив период. Никада нисам имао такве повреде због којих сам оволико одсуствовао овако дуго са терена. Никада нисам пропустио Гренд Слем у својој професионалној каријери, нисам био оперисан. Било је тешко, али с друге стране и велика лекција. рекао је Новак и додао да му је било лако донијети одлуку о паузи:

"Дошао сам до тачке, када ми је универзум рекао да не могу више да играм. Нема шансе. Не могу да померим руку",

Ђоковић ће наступати на турниру у Дохи, што ће му бити први турнир послије шестомесечне паузе због повреде, а уједно и припрема за Аустралијан опен који је на програму од 15. до 28. јануара.

"Не могу да дочекам када ћу се вратити, када ћу поћети да играм. Четири и по месеца нисам узео рекет у руке, то је велика промена. Био тежак период, али нисам желео да ризикујем, да погоршам стање. Искористио сам ово време да пронађем нове начине како да своје тело опоравим, да нађем нови начин игре, као и да се припремим психички.Покушавао сам да стекнем нова знања из спортске науке, али и из технологије. Искористио сам ово време на најбољи начин", рекао је Ђоковић.

Новак истиче да је током опоравка научио да буде стрпљив.

"Учим да будем стрпљив. Стрпљење је нешто што недостаје тенисерима. Једноставно, наш посао од 1. јануара до 20. новембра је напоран период. Немаш времена да се смириш, да будеш сталожен, константно тражимо најбржа решења, најбрже ударце", додао је српски тенисер.

Своје слободно вријеме искористио је на најбољи начин.

"Имао сам више времена да се посветим породици, као и себи и да разумем где сам у животу", закључио је Новак.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у 2018. улази као 12. играч свијета, што му је најлошија позиција послије 11 година јер је тада био 16.

"Увек је добро играти у Абу Дабију јер вам омогућава играчима да провере у каквој су форми, јер је то прво званично такмичење пред нову сезону. То ће бити први турнир за мене још од Вимблдона па се овом турниру радујем више од било ког играча", закључио је Новак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана