Novak Đoković osvrnuo se na rezultate: Nestvarno djeluje da sam kao prvi završio godinu

Glas Srpske
Novak Đoković osvrnuo se na rezultate: Nestvarno djeluje da sam kao prvi završio godinu

Monte Karlo - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvrnuo se na dešavanja u protekloj sezoni, u kojoj je prešao put od 22. do prvog mjesta na ATP listi. Đoković je u videu za zvanični sajt ATP tura pričao o najbitnijim momentima u 2018. godini, u kojoj je osvojio četiri titule.

- To što sam ušao u istoriju sporta koji volim svim srcem mnogo mi znači. U februaru sam imao operaciju, po šest pobeda i šest poraza, nisam igrao tako dobro. Pokušavao sam da držim u koordinaciji telo i um i sve ono što se dešavalo posle operacije. Sezona turnira na travi bila je katalizator promena - izjavio je Đoković.

Ljeto mu je donijelo veliku radost. Poslije osvajanja Vimbldona, stigao je i dugo željeni trofej u Sinsinatiju, kojim je kompletirao takozvani Zlatni masters, što znači da ima barem po jednu osvojenu titulu na svih devet turnira serije 1.000.

- Dugo vremena sam se pripremao za osvajanje trofeja u Sinsinatiju. Tamo sam imao veliki izazov, susret sa Rodžerom Federerom, on je najuspešniji igrač u istoriji tog turnira. Izgubio sam od njega dva ili tri finala tamo. Osvojio sam turnir i preskočio i tu veliku prepreku. Drago mi je što sam to uradio, bio je to veliki dan za mene. Imao sam veliku podršku sa tribina, bilo je lepo biti tamo u tom trenutku - priznao je Novak.

Poslije toga osvojio i US open i masters u Šangaju i kazao da ni sam nije očekivao da se sve tako brzo okrene u njegovu korist.

- Da ste mi pre četiri ili pet meseci rekli da ću na kraju biti u ovoj poziciji, prvi na listi, sa dva osvojena grend slema i Sinsinatijem, ne bih verovao. Bili je sjajno ostvariti sve to. Možda je sve delovalo pomalo nestvarno, ali srećan sam što se sve tako dogodilo - zaključio je Đoković.

Novak može kao Rodžer

Nekada prvi teniser svijeta, Džim Kurijer, vjeruje da Đoković može da igra na vrhunskom nivou još nekoliko godina.

- Vjerujem da Novak i sa 36 godina može da napravi iste rezultate kao Rodžer Federer, pod uslovom da bude potpuno zdrav. Mogu da zamislim da bude na vrhu i tada zbog njegovog profesionalizma i talenta - izjavio je Kurijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana