Новак Ђоковић: Тријумф за сина и супругу

Агенције
Новак Ђоковић: Тријумф за сина и супругу

Париз - Први меч од када је постао тата најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић добио је против Нијемца Филипа Колшрајбера са 6:3, 6:4, а одмах послије побједе није пропустио прилику да поруком на камери побједу посвети насљеднику Стефану.

Меч у "Берсију" сигурно ће заувијек остати Новаку у сјећању, који није заборавио ни супругу Јелену.

- Невероватан је осећај што сам постао отац и ову победу посвећујем супрузи Јелени и сину Стефану - рекао је Ђоковић.

Српски ас тако је на најбољи начин кренуо у одбрану титуле у Паризу, али и првог мјеста на ATP листи. У појединим тренуцима није блистао, што је и разумљиво с обзиром на то да је одиграо први меч у дворани послије дуго времена, а у приватном животу десило му се много ствари, па сигурно није био усредсређен само на тенис. Ипак, одиграо је колико је било потребно да би уписао шесту побједу у седмом мечу против Нијемца и пласирао се у треће коло.

- Било је веома, веома добро зато што није било лако у мом првом мечу у дворани. Веома сам срећан. И даље се осећам стоодстотно физички припремљен. Суочио сам се са много скокова, али одиграо сам квалитетан меч и био веома концентрисан - изјавио је Ђоковић.

Новак са Монфисом за четвртфинале

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић у трећем колу Мастерса у Паризу састаће се са миљеником домаће публике Гаелом Монфисом.

Њихов дуел на програму је у четвртак, а најраније ће почети у 20.30, уз напомену да само сат времена раније почиње дуел Швајцарца Роџера Федерера и домаћег тенисера Лукаса Пуија, који је елиминисао Италијана Фабија Фоњинија са 7:6 (7:5), 7:6 (9:7).

Ђоковићу и Монфису ће то бити 11. међусобни сусрет, а свих претходних десет добио је српски тенисер. Ове године састали су се само једном, на Мастерсу у Торонту, када је Ђоковић до побједе дошао са 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).

Резултати мечева одиграних у сриједу:
Григор Димитров – Пабло Куевас 6:0, 6:3
Жилијен Бенето – Енди Мари 3:6, 4:6
Давид Ферер – Давид Гофан 6:3, 2:6, 6:3
Жо-Вилфрид Цонга – Јирген Мелцер 6:2, 4:6, 6:2
Томи Робредо – Кеи Нишикори 7:6 (7:4), 2:6, 3:6
Сем Квери – Фелисијано Лопес 4:6, 4:6
Доминик Тим – Станислас Вавринка 4:6, 6:7 (6:8)
Гаел Монфис – Џон Изнер 6:4, 7:6 (7:4)
Милош Раонић – Џек Сок 6:3, 5:7, 7:6 (7:4)
Ришар Гаске – Роберто Баутиста-Агут 4:6, 2:6
Фабио Фоњини – Лукас Пуиј 6:7 (5:7), 6:7 (7:9)
Жереми Шарди – Роџер Федерер 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 4:6

Против Хрвата у Краљеву

Тениска репрезентација Србије у првом колу Свјетске групе Дејвис купа игра против Хрватске, а одлучено је да тај дуел, који је заказан за март наредне године, буде организован у Краљеву, чија ће дворана имати 3.300 мјеста.

- Краљево је велики спортски град у којем наша репрезентација има пуно навијача и баш зато је наша велика жеља да овде организујемо меч против Хрватске. Постоје и одређени стандарди ИТФ-а који морају бити испуњени - рекао је селектор Србије Богдан Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана