Novak Đoković: Svako mora da snosi posljedice

Glas Srpske
Novak Đoković: Svako mora da snosi posljedice

Čikago - Lejver kup u Čikagu, takmičenje Evrope protiv ostatka svijeta u tenisu je manje-više neformalno takmičenje tokom kojeg se igrači poprilično opuste, a publika upozna osobine koje ne ispoljavaju na zvaničnim turnirima za bodove.

Tako su na jednoj strani mreže prvi put u istoriji bili Novak Đoković i Rodžer Federer i odlično se zabavili te priznali da su sada mnogo prisniji nego što su bili. Ipak, novinare uvijek zanimaju i ona škakljiva pitanja, pa su Đokovića pitali šta misli o reakciji Serene Vilijams tokom finala US opena sa Naomi Osakom. Amerikanka je potpuno izgubila nerve i imala oštar sukob sa sudijom Karlsom Ramosom.

- Igrači i sudije, moraju da snose posledice za svoje postupke na terenu. Svi smo ljudska bića. Moramo da razumemo da ne mogu uvek biti na najboljem nivou. Ali, naravno moram da stanem na stranu igrača. Potpuno sam saglasan sa sudijama kada kažu ako napravimo neke greške, verbalno prekršimo neka pravila, ili polomimo reket, da dobijamo upozorenje, budemo kažnjavani. Igrači isto govore da bi sudije trebalo da budu odgovorne za svoje postupke i budu kažnjene, ako naprave veliku grešku koja potpuno preokrene tok meča - rekao je Đoković.

Nešto ranije, sudija Mohamed Lajani je direktno na meču motivisao Nika Kirjosa i govorio mu da nastavi meč.

- Moram da osećam empatiju prema sudijama i da ih razumem. Oni su uvek u poziciji između dva igrača... Bio sam deo takve uzavrele situacije, razmenio nekoliko reči sa sudijom. Nekada osećate da odluka nije onakva kakva bi trebalo da bude, ne kažem da nisam grešio u prošlosti, ali sam nekada bio i u pravu. Mislim da svi moramo da budemo odgovorni za svoje postupke - kazao je Đoković.

Novinari su potom saopštili Đokoviću da je Lajani kažnjen tako što neće suditi naredna dva turnira na ATP turu.

- Možda je malo previše, ali je dobro znati da će svako snositi posledice za ono što radi. Igrači su sigurno zadovoljni što postoje kazne i za sudije, jer to znači da  sistem vodi računa o obe strane. Volim Lajanija i žao mi je što se našao u ovoj poziciji - rekao je Đoković.

Federer kao Vajda

Novak Đoković je poslije poraza sa Rodžerom Federerom u paru od Džeka Soka i Kevina Andersona doživio poraz od Južnoafrikanca i u singlu. Ipak, zanimljivije je bilo vidjeti kako mu Federer daje savjete poput Marijana Vajde.

- Mislim da je promašio jednom u tri gema - prokomentarisao je Đoković Andersonovu dobru igru, a Federer mu rekao da mora biti strpljiviji.

Đoković je potom istakao da Anderson veoma dobro miksuje kod servisa i u poenima, poslije čega mu je Federer pružio podršku i potapšao ga po ramenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana