Novak Đoković: Pauza temelj za naredne sezone

Agencije
Novak Đoković: Pauza temelj za naredne sezone

Monte Karlo - Zbog povrede lakta Novak Đoković nalazi se van terena skoro pola godine, ali on na to ne gleda tragično, već dužu pauzu vidi kao priliku koja će mu pomoći u narednom periodu.

Đoković se nije takmičio još od četvrtfinala Vimbldona, kada je predao meč Tomašu Berdihu, jer se pogoršalo stanje u vezi sa povredom lakta koji ga je mučio duže vrijeme. On je uspio da sanira probleme bez operacije i već polako trenira za povratak na teren, a na pauzu ne gleda kao na nešto potpuno negativno.

- Zahvalnost je bila prva emocija koju sam tada osetio kada sam izašao sa terena. Više od decenije igrao sam sport koji volim na tako visokom nivou. Da budem iskren, u poslednje dve godine tražio sam od univerzuma da dobijem malo više vremena da konačno budem srećan u onome što radim. To je ono što tenis budi u meni, samo najlepša osećanja - ljubav, strast, posvećenost. Vidim uspeh, ne samo u tenisu nego i u životu, kao putovanje, i pokušavam da ga prihvatim, da nastavim da napredujem. Ovo je novo poglavlje i prilika da postavim pravi temelj za još mnogo godina koje slede - istakao je Đoković.

Iz ovoga se može zaključiti kako on planira da igra još nekoliko sezona, a prvi naredni meč odigraće na egzibicionom turniru u Abu Dabiju koji je na programu od 28. do 30. decembra. Nakon toga trebalo bi da učestvuje na turniru iz serije 250 u Brizbejnu pa ga onda čeka prvi grend slem sezone Australijen open. Đoković želi da mu naredne sezone budu mnogo bolje nego tekuća u kojoj je osvojio dvije titule, a imao je skor od 32 pobjede i osam poraza. Inače, u karijeri je osvojio 12 grend slem titula, a ukupno 68, po čemu je sedmi u istoriji. Zbog pauze i neigranja na mnogim turnirima Đoković je pao na sedmo mjesto ATP liste.

O'Saliven voli Đokovića

Najbolji snuker igrač svih vremena Roni O'Saliven očigledno prati karijeru srpskog tenisera Novaka Đokovića. Englez ima mnogo fanova širom svijeta, a jedan pratilac na "Tviteru" pitao ga je šta misli o Đokoviću. Ubrzo je stigao Ronijev odgovor: "Veoma mi se sviđa". Srpski teniser ima mnogo prijatelja iz drugih sportova, a O'Saliven mogao bi postati jedan od njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana