Новак Ђоковић: Пауза темељ за наредне сезоне

Агенције
Новак Ђоковић: Пауза темељ за наредне сезоне

Монте Карло - Због повреде лакта Новак Ђоковић налази се ван терена скоро пола године, али он на то не гледа трагично, већ дужу паузу види као прилику која ће му помоћи у наредном периоду.

Ђоковић се није такмичио још од четвртфинала Вимблдона, када је предао меч Томашу Бердиху, јер се погоршало стање у вези са повредом лакта који га је мучио дуже вријеме. Он је успио да санира проблеме без операције и већ полако тренира за повратак на терен, а на паузу не гледа као на нешто потпуно негативно.

- Захвалност је била прва емоција коју сам тада осетио када сам изашао са терена. Више од деценије играо сам спорт који волим на тако високом нивоу. Да будем искрен, у последње две године тражио сам од универзума да добијем мало више времена да коначно будем срећан у ономе што радим. То је оно што тенис буди у мени, само најлепша осећања - љубав, страст, посвећеност. Видим успех, не само у тенису него и у животу, као путовање, и покушавам да га прихватим, да наставим да напредујем. Ово је ново поглавље и прилика да поставим прави темељ за још много година које следе - истакао је Ђоковић.

Из овога се може закључити како он планира да игра још неколико сезона, а први наредни меч одиграће на егзибиционом турниру у Абу Дабију који је на програму од 28. до 30. децембра. Након тога требало би да учествује на турниру из серије 250 у Бризбејну па га онда чека први гренд слем сезоне Аустралијен опен. Ђоковић жели да му наредне сезоне буду много боље него текућа у којој је освојио двије титуле, а имао је скор од 32 побједе и осам пораза. Иначе, у каријери је освојио 12 гренд слем титула, а укупно 68, по чему је седми у историји. Због паузе и неиграња на многим турнирима Ђоковић је пао на седмо мјесто АТП листе.

О'Саливен воли Ђоковића

Најбољи снукер играч свих времена Рони О'Саливен очигледно прати каријеру српског тенисера Новака Ђоковића. Енглез има много фанова широм свијета, а један пратилац на "Твитеру" питао га је шта мисли о Ђоковићу. Убрзо је стигао Ронијев одговор: "Веома ми се свиђа". Српски тенисер има много пријатеља из других спортова, а О'Саливен могао би постати један од њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана