Novak Đoković: Agasi zna kako ustati poslije pada

Agencije
Novak Đoković: Agasi zna kako ustati poslije pada

Pariz - Drugi teniser svijeta Novak Đoković vjeruje da će mu novi mentor Andre Agasi pomoći da se vrati na pravi put i nivo na kojem je igrao prije otprilike godinu.

Na mjestu gdje je prošle godine podigao jedini grend slem trofej koji mu je nedostajao, Đoković će ove godine krenuti u novu etapu karijere. Bivši američki as ima prilično težak zadatak, ali je srpski teniser u razgovoru za "Gazetu delo sport" najavio dobru saradnju.

- Tokom protekle dve sedmice bio sam u kontaktu sa velikim brojem bivših vrhunskih igrača. Razgovarali smo o raznim aspektima života koji čine jednog tenisera, nismo se bazirali samo na teniske stvari. Ispostavilo se da sam se najbolje razumeo sa Agasijem - kazao je Đoković.

Potom se detaljnije osvrnuo na angažovanje nekadašnjeg prvog reketa svijeta i osvajača osam grend slemova, koji je u jednom trenutku karijere imao veliki pad, ali uspio da se vrati na vrh.

- Stilovi tenisa nas dvojice veoma su slični, pritom, on me je oduvek inspirisao. Obe te stvari pomažu, ali, najpre, Andreovo iskustvo jako je slično mom, ako ne i gore. Došao je do trenutka u kom je odbacivao sport koji je voleo, ispao je iz prvih 100 na svetu, ali je uspeo da se izdigne, ponovo pronađe sebe i vrati se na vrh. Upravo je zbog toga on taj koji najbolje zna šta vam je potrebno da se izdignete i vratite jači nego ikada pre - rekao je Đoković.

On je prošlog maja u Bulonjskoj šumi postao prvi čovjek u Open eri koji je u istom trenutku bio vlasnik sva četiri trofeja sa četiri najveća turnira. Međutim o tog trenutka, Đoković je bio u konstantnom padu, čega je svjestan.

- Taj trijumf donio mi je dosta različitih emocija. S jedne strane, to je bila sreća kakvu ranije nikada nisam osetio, dok me je istovremeno sve što se dešavalo iscrpjelo u potpunosti. Od tada su krenule i moje loše igre, ali kada to kažem ne mislim samo na rezultate, već i na koncentraciju. Iako sam izgubio finale Rima, sada se osećam drugačije jer sam uspeo da oslobodim pozitivnu energiju - zaključio je Đoković.

Zahvalnica Japanaca

Japanski milijarder i predsjednik kompanije "Uniklo" Tanaši Janai zahvalio je Novaku Đokoviću na saradnji i nazvao ga jednim od najboljih sportista u istoriji.

Srbin od ponedjeljka, poslije petogodišnje saradnje, više nije maneken sportskog brenda iz Zemlje izlazećeg sunca, pošto je postao novo zaštitno lice francuskog "Lakosta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana