Новак Ђоковић: Агаси зна како устати послије пада

Агенције
Новак Ђоковић: Агаси зна како устати послије пада

Париз - Други тенисер свијета Новак Ђоковић вјерује да ће му нови ментор Андре Агаси помоћи да се врати на прави пут и ниво на којем је играо прије отприлике годину.

На мјесту гдје је прошле године подигао једини гренд слем трофеј који му је недостајао, Ђоковић ће ове године кренути у нову етапу каријере. Бивши амерички ас има прилично тежак задатак, али је српски тенисер у разговору за "Газету дело спорт" најавио добру сарадњу.

- Током протекле две седмице био сам у контакту са великим бројем бивших врхунских играча. Разговарали смо о разним аспектима живота који чине једног тенисера, нисмо се базирали само на тениске ствари. Испоставило се да сам се најбоље разумео са Агасијем - казао је Ђоковић.

Потом се детаљније осврнуо на ангажовање некадашњег првог рекета свијета и освајача осам гренд слемова, који је у једном тренутку каријере имао велики пад, али успио да се врати на врх.

- Стилови тениса нас двојице веома су слични, притом, он ме је одувек инспирисао. Обе те ствари помажу, али, најпре, Андреово искуство јако је слично мом, ако не и горе. Дошао је до тренутка у ком је одбацивао спорт који је волео, испао је из првих 100 на свету, али је успео да се издигне, поново пронађе себе и врати се на врх. Управо је због тога он тај који најбоље зна шта вам је потребно да се издигнете и вратите јачи него икада пре - рекао је Ђоковић.

Он је прошлог маја у Булоњској шуми постао први човјек у Опен ери који је у истом тренутку био власник сва четири трофеја са четири највећа турнира. Међутим о тог тренутка, Ђоковић је био у константном паду, чега је свјестан.

- Тај тријумф донио ми је доста различитих емоција. С једне стране, то је била срећа какву раније никада нисам осетио, док ме је истовремено све што се дешавало исцрпјело у потпуности. Од тада су кренуле и моје лоше игре, али када то кажем не мислим само на резултате, већ и на концентрацију. Иако сам изгубио финале Рима, сада се осећам другачије јер сам успео да ослободим позитивну енергију - закључио је Ђоковић.

Захвалница Јапанаца

Јапански милијардер и предсједник компаније "Уникло" Танаши Јанаи захвалио је Новаку Ђоковићу на сарадњи и назвао га једним од најбољих спортиста у историји.

Србин од понедјељка, послије петогодишње сарадње, више није манекен спортског бренда из Земље излазећег сунца, пошто је постао ново заштитно лице француског "Лакоста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана