Nova lica na klupi jure nedosanjane snove

Priredio: Dušan Repija
Nova lica na klupi jure nedosanjane snove

Banjaluka - Sezona u najboljim ligama Evrope tek je završena, prelazni rok nije zvanično ni počeo, ali su mnogi klubovi sa vrha ili oni koji nastoje da dođu na njihovo mjesto promijenili trenere.

Bez obzira na osvojenu titulu, PSŽ nije bio zadovoljan Unajem Emerijem, koji je odmah po ispadanju iz Lige šampiona i sam saopštio da odlazi na kraju sezone. Stručnjak koji se proslavio na klupi Sevilje nije uspio da zadovolji megalomanske planove katarskih gazda, ali ne mora da brine za budućnost, jer će već koliko danas ili sutra biti promovisan u nasljednika Arsena Vengera na klupi Arsenala. Iako je Mikel Arteta bio već viđen na tom mjestu, Španac je odlučio da ostane dio stručnog štaba Pepa Gvardiole. Ovo bi mogao da bude odličan potez čelnika “tobdžija”, jer je Emeri vodeći Sevilju dokazao da od prosječnog tima može izvući više nego što on vrijedi. Istina, u Parizu nije uspio da se izbori sa razmaženim karakterima preplaćenih zvijezda, kojih neće biti toliko u svlačionici Arsenala.

Teškog zadatka u Gradu svjetlosti latio se Tomas Tuhel. Šeici su odlučili da zavedu gvozdenu njemačku disciplinu, jer Tuhel ima tu notu u sebi iako je, s druge strane, uvijek imao odličan odnos sa fudbalerima. Francuski mediji prenose da je već ubijedio Nejmara da ostane, a ukoliko mu se danas ili sutra, kako najavljuju, pridruži Đanluiđi Bufon, imaće mnogo lakši posao. Italijanski veteran sve bliže je odluci da za 28 miliona evra potpiše dvogodišnji ugovor i otvori sebi još dvije šanse za osvajanje Lige šampiona.

Konce Bajernu pokušaće da pomuti Borusija koja je kormilo povjerila dosadašnjem treneru imenjaka iz Menhengladbaha Lusijanu Favru, a Bavarci su još davno saopštili da će drugi put penzionisanog Jupa Hajnkesa zamijeniti Niko Kovač.

Masimilijano Alegri je, čini se, preživio na klupi Juventusa, dok će se njegov najveći rival Maurisio Sari gotovo sigurno povući iz Napolija. Od trenera top klubova iz Engleske, razloga za brigu ima Antonio Konte, koji je svoju poziciju koliko-toliko učvrstio osvajanjem FA kupa, međutim, njegova razmimoilaženja sa Romanom Abramovičem su dosta česta i ostavljaju prostora za nagađanja.

Ivić vodi Makabi

Srpski stručnjak Vladimir Ivić dogovorio se o angažmanu sa Makabijem iz Tel Aviva, a pomagaće mu dosadašnji trener Voždovca Miloš Veselinović.

Od srpskih trenera slobodan je Siniša Mihajlović, koji se pominje kao kandidat za klupu Zenita, baš kao i Miodrag Božović. Crnogorski stručnjak raskinuo je saradnju sa Arsenalom iz Tule u trenutku kada je bilježio dobre rezultate, pa je to podgrijalo sumnje da je spreman za posao karijere u Sankt Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana