Ноле промјенама унапређује игру

Глас Српске
Ноле промјенама унапређује игру

Монте Карло - За мање од мјесец почиње нова тениска сезона, а све љубитеље овог спорта занима у каквој форми ће се вратити некада најбољи играч свијета Новак Ђоковић који се вриједно спрема за нова искушења од када се опоравио од повреде лакта.

Српски тенисер није играо пола године, а његови навијачи надају се да ће поново освајати највеће турнири и вратити се на прво мјесто АТП листе. То неће бити лак задатак, али Ђоковић полако улази у завршну фазу припрема за 2018. годину. Он је на „Фејсбуку“ подијелио фотографију са тренинга који је одрадио са Андреом Агасијем.

- Настављам са тренинзима... Нове технике, другачија опрема и много иновација да унапредим игру и спречим потенцијалне повреде. Супер се осећам - написао је Ђоковић.

Први меч од Вимблдона одиграће 29. децембра и то на егзибиционом турниру у Абу Дабију, а након тога званичне дуеле имаће у Дохи, па на Аустралијен опену. Тамо ће га пратити Агаси, чије је присуство веома важно за њега.

- Договорили смо се да будем у Аустралији. Свакодневно смо у контакту и када Новак мисли да сам му потребан бићу ту. Рекао бих да је Новак испунио 90 одсто предуслова да поново постане најбољи. То може да учини и без мене, зато вјерујем у његов повратак. Такође знам да, ако научи да неке ствари ради другачије, ако промијени тих десет процената, може да буде још бољи. Живот значи константно мијењање, за све. Није увијек лако наћи прави баланс, нечији идентитет. Мој циљ је да Новак успије у томе што лакше - истакао је Агаси.

Он сматра да је Ђоковић био у деликатном тренутку каријере, али да је кренуо у правом смјеру.

- Новак је сада на прекретници, али је физички толико јак да га ситна „скретања“ нису исцрпила. Током наше сарадње, ако будемо успјели да искористимо његов интелект и аналитички начин размишљања да бисмо повратили ту срчаност и борбу, ако му помогнем да установи који су му тачно циљеви када изађе на тениски терен, сигуран сам да ће све бити много лакше - додао је Агаси.

Поред њега од предстојеће сезоне у стручном штабу Ђоковића биће и доскорашњи чешки тенисер Радек Штепанек.

Агаси не ради са Имазом

Амерички тренер Андре Агаси истакао је да не сарађује са Пепеом Имазом који повремено прати Новака Ђоковића и чија је појава изазвала много контроверзи.

- Немам контакт са том особом, комуницирам директно са Новаком - истакао је Агаси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана