Nikola Kalinić, košarkaš Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Prsten ukras na sjajnu sezonu

Dušan Repija
Nikola Kalinić, košarkaš Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Prsten ukras na sjajnu sezonu

Pobedom u polufinalu ABA lige protiv Partizana i plasmanom u Evroligu i ranije osvojenim Kupom Radivoja Koraća ispunili smo dva cilja ove godine. Međutim, nedostaju nam još dva koraka kako bi najbolja sezona u novijoj istoriji kluba bila potpuna, a to su titula prvaka regionalnog takmičenja i slavlje u prvenstvu Srbije. Verujem da možemo doći do obe.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” jedan od ključnih košarkaša Crvene zvezde Nikola Kalinić uoči početka finalne serije.

- Stvarno smo naporno radili kako bismo bili ovde gde smo sad. Serija protiv Partizana bila je iscrpljujuća, ali se ne bih složio da je došlo do emotivnog pražnjenja. Ne smemo sad da se zaustavimo. Znamo da ukoliko ne osvojimo prsten sezona neće biti potpuna i spremni smo na još jednu mobilizaciju.

* GLAS: Zagrepčani su takođe igrali u Evroligi ove sezone, a svu snagu su pokazali u polufinalu protiv Budućnosti i sa 0:2 došli do 3:2. Za koga ste navijali dok ste gledali odlučujući meč?

KALINIĆ: Nisam imao posebnu želju. Znali smo da će biti veoma teško bez obzira na protivnika. Cedevita je jedna od najboljih ekipa u regionu, imaju kostur dve ili tri godine, pojačan iskusnim Stankom Baraćem, Rokom Lenijem Ukićem i drugima. Dobili smo ih dva puta u ligaškom delu, iako sam svestan da su mečevi za titulu potpuno drugačiji. Bilo bi lepo kada bismo sačuvali prednost domaćeg terena, ali, kao i celu sezonu, idemo proverenim receptom iz meča u meč.

* GLAS: Riješili ste seriju protiv Partizana u četiri meča i sami sebe nagradili sa pet dana omora. Koliko je to bitno, s obzirom na to da ste cijele sezone imali paklen tempo igrajući ABA i Evroligu?

KALINIĆ: Iskreno, mnogo nam je prijalo. Baš smo pričali između sebe kako je lepo odspavati malo duže i malo, što se kaže, da'nuti dušom, ali nijednog trenutka se nismo opustili. Znamo šta se od nas očekuje i verujem da ćemo uspeti.

* GLAS: Kako je sezona odmicala, igrali ste sve bolje, a kulminacija dobrih partija dogodila se u polufinalu. Da li ste zadovoljni svojim igrama ove sezone?

KALINIĆ: Ne gledam na individualne partije na taj način, jer smo ekipa i svi dajemo doprinos. Istina je da sam posle nešto slabijeg početka sezone postepeno dizao formu. Trebalo mi je vremena da se uklopim u novu sredinu, sada je sve super i nadam se da ću nastaviti da napredujem, ali u ovom trenutku najvažnije je da osvajamo trofeje i sezonu završimo kako smo počeli.

* GLAS: Tokom cijele sezone veliku energiju košarkaši Crvene zvezde crpili su sa tribina, a poslije pobjede protiv Partizana vidjelo se koliko i navijačima znači veliki uspjeh?

KALINIĆ: Stvarno nemam reči za sve što su uradili ove sezone. Na mnogim mečevima nosili su nas do pobeda, bodrili i kada nije išlo i mislim da su i oni podjednako zaslužni kao i mi za dosadašnje uspehe. Neću da zaboravim radost posle plasmana u finale, a mogu samo da zamislim kako bi bilo kada bismo otišli do kraja.

Raspored finala

Beograd 25.4. - 21 čas

Beograd 26.4. - 20.30

Zagreb 29.4. - 20.30

Zagreb - 30.4. - 20.30 (ako bude potrebno)

Beograd - 2.5. - 20.30 (ako bude potrebno)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana